Zwarte Cross-boegbeeld Tante Rikie kondigt pensioen aan

videoLICHTENVOORDE – Tante Rikie gaat met pensioen. Het boegbeeld van de Zwarte Cross wordt deze dinsdag 70 jaar. Tijdens de Zwarte Cross 2020 wordt de Grote Roergangster, zoals ze op de website van het festival wordt genoemd, op spectaculaire wijze uitgezwaaid.

Volledig scherm
Festivaldirectrice Tante Rikie. © ANP

Tante Rikie is al sinds het begin het icoon van de Zwarte Cross, waarvan ze alweer jarenlang festivaldirectrice is. Nu is het echter tijd voor haar afscheid. “Bij het naderen van mijn 70ste verjaardag begon ook het terugkijken op mijn carrière als eerste festivaldirectrice van Nederland. Daar ben ik nooit zo van maar na de afgelopen Zwarte Cross kon ik het niet laten om te bladeren in mijn fotoalbums”, is te lezen op de website van de Zwarte Cross. “Tijdens mijn vakantie bleef ik ook maar praten over mooie momenten van de afgelopen 23 edities. Toen ik thuiskwam, wist ik het: na de Zwarte Cross 2020 hang ik mijn draagstoel aan de wilgen.”

Tante Rikie laat het festival in goede handen achter. “Goed volk heeft geen leider nodig, zonder mij aan het roer maken jullie er ook een mooi feest van. Jullie kunnen het!”. Die laatste woorden zullen ook de slogan zijn van de Zwarte Cross 2020. “Met dit thema wil ik zeggen: jullie kunnen een fantastisch festival organiseren, jullie kunnen er een geweldig feest van maken en jullie kunnen al je dromen waarmaken op de Zwarte Cross, maar ook vooral daar buiten.”

Geen vervanger

Het festival laat weten dat er geen opvolger komt voor Tante Rikie. Simpelweg omdat ze niet te vervangen is. ‘Tante Rikie zal echter nooit helemaal van het toneel verdwijnen. Ze is voor eeuwig de onbetwiste festivaldirectrice van de Zwarte Cross en haar beeltenis zal te zien blijven op het festival.’

Volgend jaar zal tijdens de Zwarte Cross stil worden gestaan bij het afscheid van Tante Rikie. Ze zal op spectaculaire wijze worden uitgezwaaid. Het festival geeft aan dat het boegbeeld ook daarna met alle egards als eregast verwelkomd zal worden.

Volledig scherm
Zwarte Cross met Tante Rikie © Zwarte Cross met Tante Rikie