Volledig scherm
De Zwarte Cross vorig jaar © Jan Ruland van den Brink

Zwarte Cross haalt Black Eyed Peas naar Achterhoek

LICHTENVOORDE - Black Eyed Peas komt deze zomer naar de Achterhoek. De hiphop-hitmachine uit Los Angeles staat vrijdag 19 juli op de Zwarte Cross. Dat maakt het festival uit Lichtenvoorde deze donderdag bekend. 

Black Eyed Peas scoorde in de zeroes hit na hit. Onder meer Where Is the Love? en I Gotta Feeling werden wereldberoemd. Zanger William James Adams Jr - beter bekend als will.i.am - maakt nog altijd onderdeel uit van de band. 

Wel is er afscheid genomen van zangeres Fergie en grijpen ze terug naar het rauwere hiphopgeluid uit hun begintijd. “Dat spreekt de Zwarte Cross wel aan”, laat de organisatie weten. Het festival maakte donderdag meer nieuwe namen bekend, onder meer Rowwen Hèze en Beef zijn geboekt voor de 2019-editie. Kaarten voor het evenement zijn niet meer te koop, alles is uitverkocht.

Volledig scherm
Black Eyed Peas zijn toegevoegd aan het affiche van de Zwarte Cross. De organisatie maakte donderdag bekend de Amerikaanse hiphopband gestrikt te hebben op 19 juli. © EPA
  1. Bijzondere sfeer, innovatie en passie: dit was Airforce 2019
    PREMIUM
    Recensie

    Bijzondere sfeer, innovatie en passie: dit was Airforce 2019

    ENSCHEDE - Het Airforce Festival is geen allegaartje, maar een festival voor echte liefhebbers van hardcore, hardstyle en de vele andere substromingen in dit harde muziekgenre. De organisatie bleef ook tijdens de vierde editie van dit festival trouw aan die specifieke doelgroep, maar bewees tegelijkertijd dat er ruimte is voor innovatie. Een terugblik op de 2019-editie van het hardstylefestival aan de hand van vijf criteria.