Volledig scherm
PREMIUM
Rick Brink, de eerste minister van gehandicaptenzaken, opende het mindervalidenhotel op de Zwarte Cross © ANP

Zwarte Cross heeft primeur met mindervalidenhotel: ‘Niks is onmogelijk’

AudioENSCHEDE/LICHTENVOORDE - Een primeur op de Zwarte Cross: een ‘hotel’ voor mindervaliden, zodat ook zij drie dagen lang het festival in Lichtenvoorde kunnen bezoeken. De accommodatie is een idee van Diane Eilander, fysiotherapeute bij Het Roessingh in Enschede.

‘Miva Las Vegas’, staat er op een van de plastic wanden van het mindervalidenhotel. Nabij het festivalterrein van de Zwarte Cross is een grote tent geplaatst, waarin zo'n twintig vertrekken zijn gebouwd. Dankzij deze accommodatie kunnen mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking, met partner of begeleider, het hele driedaagse festival meemaken.

  1. Bijzondere sfeer, innovatie en passie: dit was Airforce 2019
    PREMIUM
    Recensie

    Bijzondere sfeer, innovatie en passie: dit was Airforce 2019

    ENSCHEDE - Het Airforce Festival is geen allegaartje, maar een festival voor echte liefhebbers van hardcore, hardstyle en de vele andere substromingen in dit harde muziekgenre. De organisatie bleef ook tijdens de vierde editie van dit festival trouw aan die specifieke doelgroep, maar bewees tegelijkertijd dat er ruimte is voor innovatie. Een terugblik op de 2019-editie van het hardstylefestival aan de hand van vijf criteria.