Volledig scherm
Een deel van het persbericht © De Feestfabriek

Zwarte Cross komt met nep-persbericht: ‘2019-editie zeer geslaagd’

LICHTENVOORDE - Met een fictief persbericht heeft de Zwarte Cross vrijdagmiddag voor de nodige reuring gezorgd. Het Achterhoekse festival sprak van een ‘geslaagde 2019-editie', terwijl het festival nog moet plaatsvinden. En er waren meer opvallende passages in het verstuurde persbericht.

(Pakkende subtitel invoeren. Een record, ‘underdog’ bericht of iets spectaculairs.). Met die rode, cursieve letters begint het persbericht dat De Feestfabriek, organisator van de Zwarte Cross, vrijdag verstuurde. Meest opvallend is het kopje ‘Geen calamiteiten (Altijd plaatsen. Ook al waren deze er wel.)’

Publiciteitsstunt

De Zwarte Cross citeerde in het persbericht festivaldirectrice Tante Rikie: “Alleen maar vrolijke mensen, het festivalterrein lag er weer geweldig bij en de sfeer is geweldig. Wat was het een fantastisch weekend. Zwarte Crossers, I love you!”.

Dat er sprake is van een publiciteitsstunt, lag al voor de hand. In het persbericht stonden namelijk de eerste namen voor de 2020-editie, maar al deze bands blijken niet te bestaan. De organisatie sprak over bands als The Juan Cortez Experience (CHI), Jambunker (UK), Fluim, Abdul Ugala + friends (MAR) en Kalverliefde.

Opbouw begonnen

„Het persbericht was uiteraard een grap”, laat het festival weten. „De fictieve bandnamen in de laatste alinea stonden er immers niet voor niets.” De Zwarte Cross verstuurde het persbericht, omdat deze vrijdag de opbouw van het festival begonnen is. 

Volledig scherm
© Zwarte Cross