Volledig scherm
De Amsterdamse rapper Donnie treedt op in een uitverkocht Paradiso. © Paul Bergen

Zwarte Cross maakt nieuwe namen bekend

LICHTENVOORDE - Kraantje Pappie, The Mavericks, Steel Panther en Donnie zijn enkele van de namen die zijn toegevoegd aan het programma van De Zwarte Cross. Het al tijden stijf uitverkochte festival in de Achterhoek trapt het jaar af met een lading nieuwe acts. De Zwarte Cross is dit jaar van 18 tot en met 21 juli.

Steel Panther speelt op het hoofdpodium en is een ‘vunzige glamrock’-band uit Los Angeles die doet denken aan Bon Jovi, Mötley Crüe en Van Halen. Alleen dan met een flinke dosis humor, ironie en parodie. Kraantje Pappie en internetfenomeen Donnie behoren al enkele jaren tot de vaste gezichten op de Nederlandse podia. Donnie is voor de reguliere televisiekijker misschien beter bekend als ‘Koning Toto’, uit de reclames van de gelijknamige voetbalwedformulieren. Ook is de Amsterdammer met Zweedse roots bekend van zijn hit ‘Snelle Planga’.

Eerder maakte het festival al een partij eerste acts bekend voor de 33 podia op de Zwarte Cross. Onder andere de legendarische dance-artiest Scooter komt naar de Achterhoek, naast Brain Power, Boi Foh Toch en DeWolff.

Ticketswap

De Zwarte Cross is al uitverkocht. Alle kaarten gingen op 17 november binnen een uur over de toonbank: een record. Volgens de organisatie is de enige betrouwbare manier om nog aan toegangsbewijzen te komen via website Ticketswap.

De volledige lijst namen die het festival deze donderdag bekend heeft gemaakt:

The Mavericks (VS), Steel Panther (VS), Kraantje Pappie, Ragmob, The Picturebooks (DE), DeWolff, Donnie, Joost, The Hillbilly Moonshiners, White Fang (VS), BZB, Trobi, Feestnation, Bart B more, Bizzey, Gil & Megas, Watermeloen, Skarra Mucci (JAM), The Undercover Hippy (UK), The Magnetics (IT), Omar Souleyman (SY), De Dansers – ShakeShakeShake, Duda Paiva Company – Monsters, Matrose, Pikzpalace – Boucherie Bacul (BE), The Presley Paranoia Freak Show en Tukkersconnexion – Jackpot.