Volledig scherm
De gemeente Oost Gelre heeft meerdere bakken met gevonden voorwerpen ontvangen van de organisatie van de Zwarte Cross © Gemeente Oost Gelre

Zwarte Crossers zijn bankpasjes, telefoons en heel veel sleutels verloren

LICHTENVOORDE - De organisatie van de Zwarte Cross heeft gisteren meerdere bakken met gevonden voorwerpen naar het gemeentehuis in Lichtenvoorde gebracht. Net als voorgaande jaren zijn de bezoekers van het festival veel bankpasjes, brillen, portemonnees, mobieltjes en sleutels kwijt geraakt.

De gemeente Oost Gelre heeft een deel van de spullen al geregistreerd en op haar website geplaatst.

Beschrijving
Mensen die spullen verloren zijn kunnen contact opnemen met de gemeente. Als er een goede beschrijving gegeven kan worden, draagt de gemeente de vermiste spullen over. Wanneer noodzakelijk kunnen voorwerpen ook opgestuurd worden. Als de gemeente zelf kan achterhalen wie de rechtmatige eigenaar is van een vermist voorwerp wordt er actief contact opgenomen.

Bankpasjes
Vooralsnog zijn er geen vreemde spullen gevonden. Alle bankpasjes en ID-bewijzen zijn overgedragen aan de afdeling Burgerzaken. Die stuurt de ID-kaarten op naar de gemeente waar ze vandaan komen. Bankpasjes worden geblokkeerd. De gemeente heeft inmiddels al veel telefoontjes en e-mails gehad met vragen over de gevonden voorwerpen.

Fietsen
Een overzicht van de spullen is te bekijken op: https://www.oostgelre.nl/actueel/gevonden-voorwerpen-en-fietsen. De spullen worden tussen de drie maanden en een jaar bewaard, afhankelijk van de waarde. Naar verwachting wordt de lijst volgende week aangevuld met alle fietsen die op het terrein zijn achtergebleven.