Journalist Frank Timmers
Volledig scherm
Journalist Frank Timmers © Lars Smook

Blog | FC Twente licentie tóch kwijt. Geintje!

In een chique etablissement in de omgeving van Zeist ontvangt de beroepscommissie van de KNVB een delegatie van FC Twente. Ik stel het mij voor op basis van het vonnis van de beroepscommissie dat zaterdag in zijn geheel openbaar is geworden. Kaviaar, cognac, een stevig gesprek. Sigaren.

Halverwege buigt Twente voorover naar de KNVB en zegt dreigend: “We hebben schoon schip gemaakt. We hebben een diepgravend forensisch onderzoek laten doen. En nu is het klaar”.

De KNVB komt ook uit de zetel omhoog en zegt: “Wij bepalen wanneer het klaar is. Vertel wat het heeft opgeleverd, dat diepgravende onderzoek”.

Twente (met de hand voor de mond): “Het is nog vééééél erger. Er is nog veel meer aan de hand dan iedereen al weet!”

KNVB (geschrokken): “Wat? Dat kan niet, dat kunnen we niet meer uitleggen… Dan moeten we de licentie toch intrekken”.

Twente (laat zich achterover in stoel vallen): “Nee, geintje man. We hadden helemaal geen geld voor zo’n onderzoek. We hebben laten graven met een plastic schepje. Beetje zand aan het oppervlak omwoelen. Meer niet.”

Ook de KNVB zakt terug in het fauteuil. Nipt aan z’n glas: “Maar dan heb je de licentiecommissie voor het lapje gehouden. Die denken dat jullie gegraven hebben tot in diepste spelonken van het betaald voetbal. Jullie hebben de licentiecommissie nóg weer een keer bedrogen. We trekken de licentie in!”

Twente (om zich heen kijkend, zoekend naar houvast): “Ja, maar… Kom… We zouden toch niet moeilijk doen… We…”

KNVB: “Geintje, haha. Boete van 45.250 euro maak ik ervan”.

Twente (ad rem): “ Kwartet”.

KNVB en Twente bulderen van het lachen.

KNVB trekt aan z’n sigaar en blaast de rook in het gezicht van Twente: “Maar even serieus. Ik heb die afspraken met de crediteuren gezien, met die oud-bestuurders Trebbe, Van der Laan, Munsterman en Ten Hag. Ze schelden jullie enorme schulden kwijt, zeg.”

Twente (wuift de rook naar de kant en hoest): “Ja, knap, of niet dan…." (Dan argwanend): Hoezo?”

KNVB (buigt voorover, met de hand voor de mond): “Ik heb ook de geheime side-letters gezien”.

Twente (verslikt zich): “Hoe… dat kan niet… wie…”

KNVB (duwt Twente hard achteruit): “Geintje. Hahaha…. Maar even onder ons: zijn er nu wel of niet side-letters. Dat doen jullie toch altijd?”

Twente (slaat benen over elkaar, zelfverzekerd): “Tuurlijk. We hebben allerlei geheime afspraken gemaakt. Joop is nog altijd de baas. Hij scheldt kwijt, maar we hebben afgesproken dat hij het in drievoud terugkrijgt. Over Aldo maar te zwijgen. We gaan binnenkort weer eens met z’n allen naar Wenen”.

KNVB (relaxed): “Hahaha, wil je soms nóg een boete?”

Twente (rekt zich uit): “Nee, geintje, man. Geen side-letters”.

KNVB (plagend): “Ik trek ‘m in, hoor, die licentie”.

Twente: “Geintje, toch?”

KNVB: “Nee”.

Twente: “Nee?”

KNVB: “Geintje”.

De KNVB en Twente herschikken hun ballen en laten elkaar even elkaars hand ruiken.

Blogs