Journalist Frank Timmers
Volledig scherm
Journalist Frank Timmers © Lars Smook

Blog | Oudere verdient verpleegplek in eigen gemeente

Harko Schuurman (90) en zijn vrouw Anny (88) moeten weg uit Delden omdat er geen plaats voor ze is. Dat kan toch niet waar zijn?!

Het is een triest verhaal vandaag op de editie Hof van Twente in Tubantia. En niet acceptabel. Het echtpaar uit Delden, koninklijk onderscheiden voor de maatschappelijk activiteiten die ze in hun plaats ondernamen, kunnen er geen plek in het verpleeghuis krijgen. Ze moeten verkassen naar Denekamp.

47 jaar wonen ze in Delden. Ze kennen er iedereen, ze hebben zo lang mogelijk zelfstandig gewoond, nu gaat het niet meer. Maar verpleeghuis St. Elisabeth heeft geen plek, wel een wachtlijst van zestig mensen. En als er plek komt, dan mogelijk slechts voor één van hen.

Wethouder Pieter van Zwanenburg zegt in een reactie dat hij niet over het toewijzen van woonruimte in verpleeghuizen gaat. Hij gaat wel met ‘betrokken organisaties’ in gesprek. Terecht, want hij heeft wel een taak voor de burgers in zijn gemeente, hij moet ze helpen, moet ervoor zorgen dat ze er zeker op deze leeftijd, moeten kunnen blijven wonen. Dit doe je Harko en Anny Schuurman niet aan.

Zie ook: Eén man bij zeven vrouwen

Blogs