Journalist Frank Timmers
Volledig scherm
Journalist Frank Timmers © Lars Smook

Blog | Rattengif, misdaad en ongewenste intimiteiten

Elke dag werken onze journalisten aan tientallen onderwerpen. Rond elf uur hebben we hoofdlijnen uitgezet. Een deel ervan wil ik - als chef van onze nieuwsdienst - op deze plek laten zien. Meedenken, tips geven, ervaringen delen? Mail de journalisten.

Rattengif doet meer kwaad dan goed
Honden zijn vaak slachtoffer van rattengif. Dat is in ieder geval de indruk uit een verhaal met de bloedbank voor honden en katten in Nijverdal. Die zegt regelmatig met zakken bloed naar dierenartsen te moeten omdat er een hond vecht voor zijn leven na rattengif te hebben binnengekregen. Ratten rukken op, maar we strooien mogelijk te kwistig met het gif. Journalist Martin Ruesink zoekt uit hoe het zit.

Ervaringen, tips, opmerkingen: mail m.ruesink@tctubantia.nl

Politie bakt onvoldoende van aanpak veelvoorkomende criminaliteit
De politie Oost Nederland heeft een aantal creatieve slimmeriken binnen gehaald: het Q-team. Nu zullen ze het weten ook. Dat team van recherchekundigen zegt dat de politie niet veel bakt van het oplossen van veelvoorkomende criminaliteit (dus de kleinere diefstallen bijvoorbeeld). Door wat anders te gaan werken, kan het veel beter. Overigens: het Q-team bedacht ook die kalender met onopgeloste zaken voor in de gevangenis. Creatief zijn ze dus zeker wel.

Journalist Pim Lindeman pakt het onderwerp op.

Ervaringen, slachtoffer, tips? Mail: p.lindeman@tctubantia.nl

Ongewenste intimiteiten in de trein
Een lastig onderwerp om handen en voeten te geven. Begin deze week kamde de politie in Almelo een trein uit op zoek naar de man die zich had misdragen tegenover een vrouw. Wat hij deed zat volgens de politie tussen ongewenste intimiteit en aanranding in. Onvoldoende voor een aanhouding. Journalist Many de Jong is nog altijd met het onderwerp bezig. Is het wel fijn in de trein?

Ervaringen over ongewenst gedrag in de trein, tips en ideeën: mail m.djong@tctubantia.nl

Blogs