Journalist Frank Timmers
Volledig scherm
Journalist Frank Timmers © Lars Smook

Blog | Waaraan werkt Tubantia vandaag?

Elke dag werken onze journalisten aan tientallen onderwerpen. Rond elf uur hebben we hoofdlijnen uitgezet. Een deel ervan wil ik - als chef van onze nieuwsdienst - op deze plek laten zien. Meedenken, tips geven, ervaringen delen? Mail de journalisten.

De woekerrente van de Stadsbank

Moeten mensen met flinke schulden geld kunnen lenen? Het lijkt wel makkelijker te worden. Overal waar je geld wilt lenen, zakt de rente. Voor het eerste gebeurt dat nu ook bij Stadsbanken die mensen met schulden uit de penarie helpen. Den Haag verlaagt de rente nu naar 2,3 procent. In Oost Nederland blijft ze op maximaal 11,4 procent. Oost Nederland wil daar vandaag een toelichting op geven. Journalist Bert Hellegers hoopt ze te spreken. Moeten mensen met schulden wel geld kunnen lenen?

Opmerkingen, tips, ervaringen: mail b.hellegers@tctubantia.nl

Ode aan Harry Bannink

Als ik tegen mijn kinderen Harry Bannink zeg, gaan ze gewoon door met gamen. Als ik de naam van de componist bij mijn ouders thuis noem, kunnen ze tal van liedjes zingen die hij ‘toonzette’. Hoewel, misschien herinnert mijn oudste zoon zich ‘De film van ome Willem’ en ‘Klokhuis’ nog wel. De componist werd in 1929 in Enschede is geboren. Binnenkort komt er een boek over hem uit. Journalist Herman Haverkate maakt daarover een verhaal.

Ideeën, herinneringen? Mail: h.haverkate@tctubantia.nl

Met je snufferd als verdachte op het internet

Social media wordt steeds vaker gebruikt om verdachten op te sporen. Beelden van bewakingscamera’s staan op Facebook, worden gedeeld en soms op Dumpert van hatelijke commentaren voorzien. Lucien Baard onderzoekt of en hoe de politie – die van dit middel ook gebruik maakt – rekening houdt met de gevolgen voor de mensen die met hun snufferd in beeld zijn. Weegt het opsporingsbelang altijd op tegen de mogelijke persoonlijke schade voor de – nog maar – verdachte?

Tips, ervaringen? Mail: l.baard@tctubantia.nl

De toekomst van Twente staat op het spel

Een opmerkelijk advertentie vandaag in de krant. Paginagroot roept Twente Board de gemeenten op: “Doe mee!”. Daarmee bedoelt ze: doe mee aan een gezamenlijke agenda voor de toekomst van Twente. De komende maanden vergaderen gemeenten regelmatig over gezamenlijke plannen. En daar zijn ze niet altijd even goed in, maar de toekomst hangt ervan af. Journalist Teun Staal gaat erover schrijven. De toekomst van Twente staat op het spel.

Mail: t.staal@tctubantia.nl

Globetukkers, ze bestaan

Van Tukkers wordt gezegd dat ze zo honkvast zijn, maar is dat wel zo? Vorige week kregen we een mailtje over drie Twentenaren die de komende maanden in Mexico werken. Een Twentse die in Kenia werkt, stelde ons voor verhalen te schrijven over ontmoetingen die zij er heeft met andere bewoners uit de regio. En, een heel mooi voorbeeld, Monique van Haarst uit Hoge Hexel traint ruiters in, jawel, Koeweit. Journalist Hans Brok maakt in ieder geval over haar een verhaal.

Opmerkingen, ideeën? Mail: h.brok@tctubantia.nl of m.djong@tctubantia.nl

De Argentijnse tango in Twente

In Jazzpodium De Tor komt op de donderdagavond al jaren een groep mensen bij elkaar om de Argentijnse tango met elkaar te dansen. De Argentijnse tango laat je de dagelijkse beslommeringen even vergeten. Zeggen ze. Journalist Pim Lindeman gaat het maar eens proberen. Heb je daarna mindfullness niet meer nodig? Je laat – als Maxima – een traan, en kunt er weer tegenaan. Vanavond is er een gratis proefles (19.00 uur).

Tips en steunbetuigingen? Mail: p.lindeman@tctubantia.nl

Blogs