Journalist Frank Timmers
Volledig scherm
Journalist Frank Timmers © Lars Smook

Blog | Zeus, verander natuurbeschermers in mieren

Of natuurlijk in andere kruipende hapjes voor het korhoen. En verander de natuurgedeputeerde van Overijssel er maar bij.

Dat schaamteloze gehannes met korhoenders moet nu eens afgelopen zijn. Dat is mijn stelling. Keer op keer blijkt dat het korhoen niet kan leven op de Sallandse Heuvelrug. Maar we willen daar niet aan. Het zal en moet er blijven scharrelen.

En daarom halen we korhoenders uit Zweden die hier in Nederland dood gaan. Het is eerder gebeurd, het heeft niets dan overbodige sterfte opgeleverd, maar toch gaan we door.

Misdadig

De gezamenlijke natuurorganisaties en de provincie hebben het misdadige plan opgevat om de komende jaren elk jaar 25 korhoeders naar Nederland te vliegen. Waar is de PVV als je die nodig hebt?

Korhoenders in Zweden houden nu jaarlijks het hart vast tijdens de selectie voor de deportatie naar een gewisse dood op de insectenarme Sallandse Heuvelrug. Ze pikken snel hun krop vol, maar in Nederland aangekomen is die leeg en rammelt de maag.

Oppergod

Geen mier – die ze juist zo lekker vinden - te bekennen op het heideland. Zeus liet ooit mieren in mensen veranderen zodat het door de pest getroffen leger weer manschappen had – lees ik in een prachtige Ilios van Imme Dros. Laat de oppergod dan nu natuurbeschermers in mieren veranderen om de slagingskans van hun eigen project te vergroten.

Ze zouden toch eerst het insectenbestand op peil moeten brengen, alvorens de Zweedse korhoenders aan hun heilloze tocht te laten beginnen?

Paradijs

Stop dat gezeul met die kippen, of organiseer nog één laatste, maar omgekeerde vliegreis: breng het laatste overgebleven Sallandse korhoen naar het paradijs dat Zweden heet.

Blogs