Journalist Frank Timmers
Volledig scherm
Journalist Frank Timmers © Lars Smook

Dierenopvang: veel meer zwerfdieren

Natuurlijk houdt het dodelijk ongeluk in Almelo en de vraag wanneer foto's wel of niet moeten worden gedeeld, ook ons nog bezig. Leo van Raaij zal er meer over schrijven. Ieder heeft zijn opvattingen, ook hier op de redactie. Al pratend moeten de grenzen van het delen met fatsoen worden bepaald. Maar er is meer waar we mee bezig zijn. Tips? Mail ze ons.

Grote toename van zwerfdieren

De Dierenopvang in Oldenzaal zegt dat er vorig jaar veel meer zwerfdieren waren dan in 2015. "Vorig jaar zijn er 273 dieren opgevangen bij Dierenopvangcentrum Oldenzaal. Dit is een toename van 35% ten opzichte van 2015. Het aantal zwerfkatten is toegenomen met 70% en het aantal zwerfhonden is zelfs vervijfvoudigd". Journalist Angelique Kunst zoekt uit wat er aan de hand is.

Tips, ideeën: mail a.kunst@tctubantia.nl

Waar zijn mijn schilderijen?

Een verdienstelijk schilder uit Twente exposeert in een plaatselijk museum. Het is er zo vol dat de vrijwilligers besluiten wat op te ruimen en naar de Kringloop te brengen. Diverse schilderijen aangezien voor oude rommel. Man snel naar kringloop. Werken verkocht. Journalist Ferry de Goeijen zoekt het uit.

Ook zoiets meegemaakt, of tips: mail: ferrydegoeijen@gmail.com

Algemene opmerkingen? Tips?

Stuur mij een mail: f.timmers@tctubantia.nl

Blogs