Journalist Frank Timmers
Volledig scherm
Journalist Frank Timmers © Lars Smook

Waaraan werkt Tubantia | Elke opvang zijn eigen huisregels?

Elke dag werken onze journalisten aan tientallen onderwerpen. Rond elf uur hebben we hoofdlijnen uitgezet. Een deel ervan wil ik - als chef van onze nieuwsdienst - laten zien. Meedenken, tips, ervaringen? Mail ons.

Elke vluchtelingenopvang zijn eigen huisregels?

De jonge minderjarige vluchtelingen met een verblijfsvergunning in de opvang in Nijverdal ‘kunnen niet met een stok het bed uit worden geslagen’, zegt een begeleider over het spijbelgedrag van deze pubers. De volwassen vluchtelingen in de bed, bad en broodregeling in Enschede, moeten om negen uur op straat staan en naar dagbesteding. Journalist Teun Staal verdiept zich in de verschillende huisregels van de vluchtelingenopvang.

Tips, opmerkingen, mail t.staal@tctubantia.nl

Het is hommeles bij RTV Oost

De afgelopen jaren heeft de leiding van RTV Oost vooral oog gehad voor behoud van de regionale omroep. Er is minder aandacht geweest voor de inhoud van de programmering. Discussie over het riante salaris van baas Marcel Oude Wesselink brengt de sluimerende onvrede aan het licht.

Journalist Gerben Kuitert legt de gevoeligheden bloot.

Opmerkingen, tips: mail g.kuitert@tctubantia.nl

‘Medische ritten voor rijbewijs niet verzekerd’

Soms raken mensen om medische redenen het rijbewijs kwijt. Bijvoorbeeld na een hersenbloeding. Als ze zijn hersteld en weer willen rijden, moeten ze een soort herexamen doen. Naar schatting 25.000 van die medische ritten hebben er per jaar plaats. Volgens een tip is een groot deel daarvan niet verzekerd. Journalist Martin Ruesink zoekt het uit.

Tips, ideeën: mail m.ruesink@tctubantia.nl

En natuurlijk: hoe vaak verandert Nkufo nog van shirt?

De aanloop naar de derby FC Twente Heracles

Tip Lucien Baard: l.baard@tctubantia.nl

Blogs