Journalist Frank Timmers
Volledig scherm
Journalist Frank Timmers © Lars Smook

Waaraan werkt Tubantia | Het is tijd voor 'Twente Boert'

Elke dag werken onze journalisten aan tientallen onderwerpen. Rond elf uur hebben we hoofdlijnen uitgezet. Een deel ervan wil ik - als chef van onze nieuwsdienst - laten zien. Meedenken, tips, ervaringen? Mail ons.

De spanning tussen stad en platteland in Twente steekt nu al de kop op. Hof van Twente vindt adviesorgaan Twente Board te stedelijke en te eenzijdig gericht op high-tech. Waar zijn de boeren bij het bepalen van een nieuwe investeringsagenda voor Twente.

Op eieren lopen naar een gezamenlijk plan voor Twente

Het pad naar een Agenda van Twente vertoont nu al scheurtjes: Hof van Twente vindt dat er te weinig aandacht is voor de agrarische sector. Alles draait maar om technologie en vooral high-tech, die als stedelijke wordt gezien. Bij de vorige Agenda van Twente was het al moeilijk iedereen mee te krijgen, maar er was geld: 80 miljoen euro. Nu is er zelfs geen geld, en toch is het in het belang van Twente dat iedereen gaat meedoen. Welke tactiek is nodig om dat voor elkaar te krijgen? Journalist Teun Staal zoekt het uit.

Tips: mail t.staal@tctubantia.nl

De agenda van de boer

Klopt het verwijt uit Hof van Twente dat er geen aandacht is voor de agrarische sector bij het bepalen van de agenda van Twente? En worden er meer sectoren verwaarloosd, bijvoorbeeld het midden- en kleinbedrijf? Journalist Bert Hellegers houdt zich ermee bezig. Hij zoekt uit welke agrarische onderwerpen dan missen, of ook andere plattelandsgemeenten de opvatting delen en of er niet een boer moet in TwenteBoard.

Tips: mail b.hellegers@tctubantia.nl

Blogs