Aan biologisch eten zit een prijskaartje: hoe kun je toch besparen?
Biologisch voedsel voelt gezond en is beter voor mens, dier en de planeet, maar er hangt wel een prijskaartje aan. Wat krijg je terug voor je extra geld?
Biologische versproducten zijn gemiddeld tussen de 30 en 40 procent duurder dan de niet-biologische variant, berekende marktonderzoekbureau GfK. Biologisch is duurder omdat bij de productie beter wordt gezorgd voor dier, aarde en mens. Zo is het proces beter voor de bodem en biodiversiteit. De biologische groenten krijgen meer tijd om te groeien en biologisch gehouden dieren leven langer en krijgen meer ruimte om natuurlijk gedrag te vertonen. Daardoor is er vaak meer arbeid, tijd en ruimte nodig om voedsel te produceren. Dus je betaalt meer, maar draagt ook bij aan een betere wereld. De prijzen van biologisch voedsel verschillen nogal per categorie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Pizzaoven kopen: 'Voor een etentje met vrienden is zo'n rvs-oventje helemaal prima'
Tijdens warme zomerdagen houden we er bijna allemaal van om lang buiten te blijven zitten. En als je dan ook nog pizza kunt eten, is het meteen extra gezellig. Op internet vind je veel verschillende pizzaovens voor buiten, maar welke moet je hebben? -
Financiële wasstraat
Door de financiële wasstraat: ‘Over vijf jaar wil ik 14.000 euro spaargeld hebben’
Een budgetcoach en een verzekeringsexpert vlooien op jouw verzoek je vaste uitgaven door en geven bespaaradvies. Deze keer student Sidney (19) uit Zwolle, die vanaf september begint met fulltime werken. -
Lissy en Pascal hebben niet één, maar twee banen: ‘Mensen verklaren me voor gek’
Voor het geld doen ze het niet. Dat kunnen ze makkelijk met één baan verdienen. Toch houden Pascal de Vos (37) en Lissy Cornelissen (23) er nóg een baan op na. Sommigen verklaren hen voor gek. Zelf zijn ze juist gelukkiger met twee banen. -
Geldflaters
Bianca bleef met 60.000 euro schuld zitten: ‘Ik was jong, naïef, verliefd’
Iedereen maakt wel eens een fout waar kleine of soms grote financiële gevolgen aan kleven. In deze reeks vertellen mensen over hun monetaire misstap. Deze week Bianca Hoefnagel (40) die met een schuld van 60.000 euro bleef zitten toen ze haar partner verliet. -
Wat is een normaal bedrag voor op je spaarrekening? ‘In veel gevallen is 10 procent te weinig’
Budgetteren, sparen en rondkomen: dagelijks hoort budgetcoach Carolien Vos van haar klanten hoe moeilijk dat is en waar mensen tegenaan lopen. Ze deelt deze zomer haar beste tips. Vandaag: een financiële buffer.
-
Deze spullen moet je uit je geparkeerde auto halen tijdens de hitte
De zon schijnt deze zomer weer op volle kracht en daar moeten we in de auto rekening mee houden. Sommige spullen kan je maar beter uit je geparkeerde auto halen, want ze kunnen voor problemen zorgen. -
Kan 't goedkoper?
Besparen op een avocado? Koop ze in de aanbieding (en stop ze in de vriezer)
De prijzen stijgen, ook die van onze boodschappen. Elke week bekijken we één product. Betaal je er meer voor en is er een manier om te besparen? Vandaag: avocado's. -
Kan 't goedkoper?
Brood wordt - net als bijna alles - duurder, loont het om te wachten op een aanbieding?
De prijzen stijgen, ook die van onze boodschappen. Elke week bekijken we één product. Betaal je er meer voor en is er een manier om te besparen? Vandaag: brood.