Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Alexandra liet haar telefoon vallen in een koikarperbassin: ‘Ik ben nu voorzichtiger’

GeldflatersIedereen maakt wel eens een fout waar kleine of soms grote financiële gevolgen aan kleven. In deze reeks vertellen mensen over hun geldflater. Deze week Alexandra Janssen (35) die haar telefoon van 800 euro in een koikarperbassin liet vallen.

 1. Beleggen voor beginners: ‘Onze gouden regel: schrijf per maand 10 procent van je inkomen over’
  PREMIUM

  Beleggen voor beginners: ‘Onze gouden regel: schrijf per maand 10 procent van je inkomen over’

  Steeds meer mensen kiezen ervoor om te gaan beleggen: Uit onderzoek van ABN AMRO blijkt dat 44 procent van de mensen die nog niet beleggen dit wel overwegen. Niet zo gek als je bedenkt dat de spaarrentes laag zijn en de inflatie stijgt, waardoor je spaargeld over de jaren steeds minder waard wordt. ,,Als je je hele leven tien procent van je inkomen op je beleggingsrekening zet, kun je serieus geld verdienen.”
 2. Valt je vakantie in duigen door ziekte? Zo kies je de juiste annuleringsverzekering
  PREMIUM
  Tips

  Valt je vakantie in duigen door ziekte? Zo kies je de juiste annule­rings­ver­ze­ke­ring

  Het vakantiegeld is bijna binnen. De reis kan dus geboekt worden, laat de voorpret beginnen. Maar wacht even, hoe zit dat ook alweer met die annuleringsverzekering? Lees vooral ook de kleine lettertjes, benadrukt verzekeringsexpert Bas Knoppert van Independer. ,,Dat voorkomt dat je een verzekering hebt die niet uitkeert als je bijvoorbeeld twee gebroken benen hebt.’’ Vijf vragen over annuleringsverzekeringen.