Wilbert Bijzitter
Volledig scherm
© Wilbert Bijzitter

Armoede hakt erin: door koopjes ontkomen deze lezers aan geldzorgen

LezersreactiesZuinig aan doen om rond te komen, hoe lukt je dat? In de online serie Superbespaarders reageerden lezers op oud-caféhouder Sandra Doevendans (37) die in veertien jaar tijd een ton aan schulden heeft weggewerkt en nog steeds op haar uitgavenpatroon let. Herkennen lezers haar tips en hoe besparen ze zelf?

0 reacties

  1. Actie voeren voor singles: ‘Alleenstaande krijgt met zelfde inkomen geen toeslag’

    Actie voeren voor singles: ‘Alleen­staan­de krijgt met zelfde inkomen geen toeslag’

    Alleenstaanden klagen steeds vaker dat ze financieel benadeeld worden ten opzichte van tweeverdieners en gezinnen. Mensen die in hun eentje een huishouden voeren, zo zeggen ze, zijn met alles duurder uit. Ze hebben in verhouding hogere kosten voor levensonderhoud en betalen meer belasting. En hoewel ruim een derde van alle huishoudens bestaat uit één persoon, en dit aandeel alleen maar zal toenemen, doet de overheid er niets aan. „De hele maatschappij is ingericht op stellen of gezinnen. Alleenstaanden worden gediscrimineerd.”
  2. Er staan honderden miljoenen euro’s aan vergeten saldo’s op de bank: vier vragen over ‘slapend’ geld

    Er staan honderden miljoenen euro’s aan vergeten saldo’s op de bank: vier vragen over ‘slapend’ geld

    Meer dan een half miljard euro waar geen haan naar kraait: in België is het bedrag aan ‘slapend geld’ dat op vergeten bankrekeningen staat fors. Ook in Nederland moeten er behoorlijk wat vergeten saldo’s bestaan, maar is niet bekend om hoeveel geld het precies gaat. Wat weten we wel, en wat kun je doen om te kijken of je zelf nog bedragen tegoed hebt? Vier vragen over slapend geld.