Shutterstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Moeders testament blijkt ongeldig: oudste zoon is verbijsterd en daarna woedend

Waarvan AkteWaargebeurde voorvallen uit de notarispraktijk, opgetekend door journalist Johan Nebbeling in ons katern ZO. Deze week: onenigheid na een ongeldig testament.

0 reacties

 1. Coronapatent niet vrijgegeven: Deze mannen werden miljardair door de verkoop van vaccins
  PREMIUM

  Coronapa­tent niet vrijgege­ven: Deze mannen werden miljardair door de verkoop van vaccins

  De winst op de verkoop van coronavaccins heeft al minstens negen nieuwe miljardairs voortgebracht - stuk voor stuk hoge bonzen van farmabedrijven. Zo berekende People’s Vaccine Alliance, een ngo-samenwerking die pleit voor het opheffen van patenten op vaccins. ,,Met de 15,8 miljard euro die deze negen samen verdienden zou de voltallige bevolking van alle ontwikkelingslanden minstens één keer gevaccineerd kunnen worden.” Toch besliste de G20 vorige week de patenten op coronavaccins voorlopig niet vrij te geven.
 2. ‘Leven lang leren’ kost nogal wat: ‘Als ik klaar ben, heb ik 32.000 euro schuld’

  ‘Leven lang leren’ kost nogal wat: ‘Als ik klaar ben, heb ik 32.000 euro schuld’

  Hoewel de overheid het ‘leven lang ontwikkelen’ zegt te stimuleren, is terug naar de collegebanken gaan niet goedkoop. Zeker niet als je geen werkgever hebt die het betaalt. Wie al eens een opleiding in het hoger onderwijs heeft gevolgd, wordt geconfronteerd met het veel hogere instellingsgeld. Lenen via de overheid kan, maar alleen voor het collegegeld. „Het lijkt wel of ambitie hebben en studeren worden afgestraft, in plaats van aangemoedigd.”