Shannen: 'Als ik bij een terras aankom en mijn helm afzet, zien mensen dat ik een vrouw ben en daar kijken ze van op.'
Volledig scherm
Shannen: 'Als ik bij een terras aankom en mijn helm afzet, zien mensen dat ik een vrouw ben en daar kijken ze van op.' © privé foto

Shannen (24) rijdt motor: ‘Mensen kijken op als ik mijn helm afzet’

Dure hobbySporten, verzamelen of creatief bezig zijn: hobby’s hebben we allemaal. Maar sommige mensen geven daar een stuk meer aan uit dan anderen. Wij vragen iedere week iemand naar zijn dure hobby. Deze week: Shannen Trines (24) rijdt motor en gaf daar al bijna 10.000 euro aan uit.

 1. Biologisch eten komt Alex (53) duur te staan. Hij moet 40.000 euro terugbetalen aan bijstand: ‘Ik wil geen gif eten’
  PREMIUM

  Biologisch eten komt Alex (53) duur te staan. Hij moet 40.000 euro terugbeta­len aan bijstand: ‘Ik wil geen gif eten’

  Veel wind in de zeilen heeft Alex van der Made in het leven niet gehad. Hij kampt met een sociale angststoornis, belandde meermaals in de crisisopvang en kan door de mentale problemen geen fulltime baan aan. De terugvordering van 40.000 euro aan bijstandsgeld door de gemeente Rotterdam dreigt hem nu, zoals de 53-jarige het omschrijft, ‘het ravijn in te trappen'.
 2. Eugenie gooide voor een dure reis haar financiële leven om: ‘Gaat om overzicht en inzicht’
  Tegendraads

  Eugenie gooide voor een dure reis haar financiële leven om: ‘Gaat om overzicht en inzicht’

  Diploma halen, studeren, baan bemachtigen, sparen, huis kopen, settelen. En dan zo vroeg mogelijk met pensioen. Zo hoort het misschien maar het kan ook anders. In deze reeks mensen die hun financiële leven minder voorspelbaar invullen. Deze keer Eugenie van der Hoef (54). Door haar droom de mooiste watervallen ter wereld te willen zien, moest ze haar financiën beter op een rijtje leren zetten.