Esmah Lahlah (rechts) zat als wethouder een maand in de bijstand, Hanny Heuvelink (links) is al jaren bijstandsgerechtigd.
Volledig scherm
PREMIUM
Esmah Lahlah (rechts) zat als wethouder een maand in de bijstand, Hanny Heuvelink (links) is al jaren bijstandsgerechtigd. © Dolph Cantrijn

Spaargeld opmaken voor je bijstand krijgt: dat moet anders, vindt deze wethouder

De Tilburgse wethouder Esmah Lahlah kan geen paprikachips meer zien. Tijdens haar experiment om een maand op bijstandsniveau te leven, ontdekte zij hoe het is om géén geld voor het avondeten te hebben en je honger te stillen met chips. Volgens Hanny Heuvelink, die al tientallen jaren in de bijstand zit, is de werkelijkheid soms nog schrijnender. Een dubbelinterview over pijn, machteloosheid en vernedering in de bijstand.

0 reacties

  1. De rijksten der aarde azen op de haven van Rotterdam: ze willen er hun superjachten kwijt
    PREMIUM

    De rijksten der aarde azen op de haven van Rotterdam: ze willen er hun superjach­ten kwijt

    Superjachten van de allerrijksten der aarde moeten een vaste ligplaats krijgen op een A-locatie in Rotterdam. Daarover zijn de bouwers van megaschepen in de regio Drechtsteden, de gemeenten en het Havenbedrijf Rotterdam het onlangs eens geworden. Over pakweg vijf jaar zou het eerste miljoenenjacht al in de stad kunnen aanmeren. ,,Een essentiële stap’’, zegt burgemeester Jaap Paans van Alblasserdam, waar ’s werelds bekendste jachtbouwer Oceanco is gevestigd.