Shutterstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Tot zijn zichtbare ontsteltenis zegt ze: ‘Ik wil niet dat jouw kinderen van mij erven’

Waarvan AkteWaargebeurde voorvallen uit de notarispraktijk, opgetekend door journalist Johan Nebbeling in ons katern ZO. Deze week komt een verliefd stel voor een verrassing te staan bij het opstellen van een testament.

 1. Shamira (30) reist overal naar toe en neemt poes Saartje gewoon mee in de camper
  Digital Nomads

  Shamira (30) reist overal naar toe en neemt poes Saartje gewoon mee in de camper

  Werken vanaf een tropisch eiland, met laptop én cocktail voor de grijp: nu we dankzij corona steeds meer locatie-onafhankelijk werken, zet de trend van leven als een ‘digitale nomade’ stevig door. Maar is het echt zo idyllisch als het ons, op een regenovergoten dag in Nederland, lijkt? Hoe pakken digital nomads het aan? En hoe regelen zij het financieel? Deze week: Shamira van Veenendaal (30) die sinds een paar jaar met vriend Niels én poes Saartje met de camper een reizend bestaan heeft.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.