Marie-Lisah (37) heeft van tweedehands designerkleding haar werk gemaakt en runt sinds 2012 een webshop en een studio met schoenen, jurken, tassen en sieraden.
Volledig scherm
Marie-Lisah (37) heeft van tweedehands designerkleding haar werk gemaakt en runt sinds 2012 een webshop en een studio met schoenen, jurken, tassen en sieraden. © Margareth Sikkens

Vintage designerkleding voor nop: ‘Hermès-sjaal van 250 euro bij de kringloop’

Designerkleding hoeft niet duur te zijn als je het tweedehands koopt. Platforms voor deze categorie kleding schieten als paddenstoelen uit de grond. Handig is wel om te weten waar je op moet letten. Liefhebbers delen hun tips: ,,Ik vond een Hermès sjaal van 250 euro voor 1 euro bij de kringloop.’’

 1. Peter (31) beleefde zo'n 200 overnachtingen in luxe hotels: ‘Het wauweffect blijft’
  big spenders

  Peter (31) beleefde zo'n 200 overnach­tin­gen in luxe hotels: ‘Het wauweffect blijft’

  Mensen met een gat in de hand zijn er in alle soorten en maten. De een wil zijn leven beteren, de ander ziet het als een hobby om het geld rijkelijk te laten vloeien, weer een ander vindt het belangrijk om vooral zo min mogelijk over geld na te denken en om in het ‘nu’ te leven: spend it while you’ve got it! In deze nieuwe reeks vertellen big spenders hun verhaal. Deze week: Peter Beukering (31) die samen met zijn vriendin Stephanie Smolders (30) graag luxe ervaringen beleeft.
 2. Als zieke zzp’er teer je vaak in op je spaargeld: is een Broodfonds de oplossing?

  Als zieke zzp’er teer je vaak in op je spaargeld: is een Broodfonds de oplossing?

  Niet meer kunnen werken door ziekte of een ongeval. Dat is voor niemand leuk, maar vooral voor zelfstandig ondernemers is deze gedachte een nachtmerrie. Een zzp’er zonder spaargeld heeft al snel financiële problemen als zij of hij een paar weken uit de running is, langdurige arbeidsongeschiktheid is vaak rampzalig. Volgens CBS-cijfers heeft 40 procent van de zelfstandigen niets geregeld voor arbeidsongeschiktheid. Toch kan daar verandering in komen: een Broodfonds lijkt voor steeds meer zelfstandigen een betaalbare oplossing.