Volledig scherm
Journalist Gerben Kuitert © Lars Smook

Anoniem inhakken op de baas: personeelswerving met sensationeel randje

Ontslagen? Promotie misgelopen? Of ergert u zich een ongeluk aan het feit dat uw collega’s van de buitendienst wel een dikke leasebak onder hun gat hebben en u niet? Mep van u af op Glassdoor.nl.

Het internetplatform waarop werknemers hun mening kunnen geven over hun baas en het bedrijf waar ze werken is nu ook online in Nederland.

Slim businessmodel
Een podium waarop de werkgever anoniem en dus ongestraft zwart gemaakt kan worden, het lijkt simpel en platvloers.Maar er zit een slim businessmodel achter. Google investeerde niet voor niets 70 miljoen dollar in de banensite, want dat is wat Glassdoor in feite is. In de VS is Glassdoor uitgegroeid tot de vierde banensite, achter LinkedIn, Indeed en Monsterboard. In Nederland is Glassdoor met een paar honderd bedrijven begonnen die zich zelf hebben aangemeld en hun vacatures op de site hebben gezet en aangeven wat je ongeveer kunt verdienen in bepaalde functies. Sollicitanten kunnen er ook op kwijt hoe hen het sollicitatiegesprek is bevallen.

Lach
Om het werkgeversbestand te vergroten mogen bedrijven gratis een account aanmaken op Glassdoor.nl. Maar gaan er ook bedrijven op adverteren die volledig worden afgebrand door onbekende (ex)personeelsleden? Ik schoot spontaan in de lach bij een reactie van een medewerker van De Telegraaf, die zijn directie ‘gebrek aan kennis en visie’ verwijt en opmerkt: ‘Vanwege het oude management, dat bang is zijn baan te verliezen, is er geen toekomst.’ Het was op de dag nadat hoofdredacteur Sjuul Paradijs bij ‘de krant van wakker Nederland’ op de keien was gezet na ruzie met zijn hoofddirectie.

Sjuul
De aan hun hoofdredacteur loyale redacteuren reserveerden onder de kop ‘Sjuul deze krant is voor jou’ de volledige voorpagina voor dit interne arbeidsconflict, een unicum in de historie van de dagbladjournalistiek. De redactie van De Telegraaf kiest in de berichtgeving doorgaans het wiel van de werkgevers, maar nu even niet.

Kritiek op management Thuisbezorgd.nl
Het eerste Twentse bedrijf dat er op Glassdoor.nl wordt doorgehaald is Takeaway.com, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl. Voormalige werknemers hakken in op het management, dat ‘incompetent’ zou zijn. De baas maakt gebruik van ‘management via angst’, enzovoorts.

Beroerd
Ondertussen draait Takeway.com als een tierelier, haalde het bedrijf vorig jaar 73 miljoen kapitaal op bij durfinvesteerders en is Thuisbezorgd.nl in Enschede – waar het callcenter en de it-afdeling zijn gevestigd - op zoek naar veertig nieuwe mensen (vooral programmeurs). Kortom, het zal er wel niet zo heel beroerd werken zijn, maar sensatie via internet verkoopt kennelijk. Gerben Kuitert, redacteur economie.

  1. Blog | Ledenvereniging FC Twente moet niet te snel tevreden zijn

    Blog | Ledenvere­ni­ging FC Twente moet niet te snel tevreden zijn

    Er moesten stoelen worden aangesleept, maandagavond. De opkomst bij de eerste vergadering van de Ledenvereniging FC Twente '65 overtrof met bijna 500 aanwezigen de verwachting. Maar het totale ledental van 4.420 is op zich nog steeds teleurstellend, ook al bestaat de ledenvereniging nog maar drie maanden. Eindelijk krijgen de fans en sponsors bij FC Twente via het lidmaatschap van de ledenvereniging (contributie 19,65 euro per jaar) inspraak bij 'hun' club en dan is de reactie van de achterban zo laks...
  2. Nú is het moment voor FC Twente om echt een volksclub te worden

    Nú is het moment voor FC Twente om echt een volksclub te worden

    De gemeente Enschede redt FC Twente. Die conclusie mogen we, met enig voorbehoud, wel trekken na de vergadering van de stedelijke commissie, maandagavond. Het was een bijzondere bijeenkomst in de raadszaal van het Enschedese stadhuis. Als politici over voetbal en de financiering van clubs gaan praten, wordt het doorgaans al snel amusant. Omdat het gros er de ballen van snapt hoe 'het wereldje' in elkaar zit. Bovendien gaven enkele raadsleden er blijk van het verschil tussen subsidie, lening en garantstelling niet goed te weten.

Blogs