Tess van de Wiel (R) is wethouder en moeder. Ze verloor haar zoontje Pepin kort na de geboorte. Ze wil samen met verloskamerverpleegkundige Marjon van Dooren aandacht vragen voor Baby Loss Awareness Week.
Volledig scherm
PREMIUM
Tess van de Wiel (R) is wethouder en moeder. Ze verloor haar zoontje Pepin kort na de geboorte. Ze wil samen met verloskamerverpleegkundige Marjon van Dooren aandacht vragen voor Baby Loss Awareness Week. © Pix4Profs / Jules van Iperen

De hele week aandacht voor het verlies van een kindje: ‘Dat is heel erg, meer hoef je niet te zeggen’

Vooral maar niets zeggen tegen die collega die haar pasgeboren kindje is kwijtgeraakt? Liever wel, weet wethouder Tess van de Wiel uit Goirle die zo’n drama heeft meegemaakt. ,,Het is gewoon erg. Dat je dat zegt, is al genoeg”, wil ze laten weten bij de start van Baby Loss Awareness Week. 

  1. Met je kinderwens op tv: Vlaanderen start datingshow met als doel zwanger te worden
    PREMIUM

    Met je kinderwens op tv: Vlaanderen start datingshow met als doel zwanger te worden

    In Vlaanderen start volgende week een nieuwe datingshow: niet om een romantische partner te vinden, maar om een kinderwens te realiseren. In Ik wil een kind gaat de Vlaamse zender VTM vanaf 18 oktober op zoek naar singles of koppels die graag een kind willen, maar er om de een of andere reden geen kunnen krijgen en dus op zoek zijn naar een andere alleenstaande of koppel. Experts zien heel wat voordelen aan deze vorm van bewust co-ouderschap. ,,Het welzijn van het kind is soms meer gegarandeerd dan in een traditioneel gezin.”