Grote kans dat kinderen ‘tweedehandsje’ krijgen van Sint: speelgoed Marktplaats in trek

met videoLange tijd was het not done, maar door de milieucrisis en recessie vliegt tweedehands speelgoed de deur uit. Dat merken ze bij Marktplaats, kringloopwinkels en initiatieven als Swip Swap.

 1. De avontuurlijkste kinderboeken voor in de kerstvakantie
  kinderboekenrecensie

  De avontuur­lijk­ste kinderboe­ken voor in de kerstvakan­tie

  Van een vriendschap met een ijsbeer tot aan het vinden van een medaillon met een geheime code: kinderboekenrecensent Jaap Friso las een paar avontuurlijke kinderboeken die heel geschikt zijn voor in de kerstvakantie. Op de valreep ontdekte hij een van de mooiste boeken van het jaar. De zoon van de berentemmer, over een jongen die aan de armoede ontsnapt als blijkt dat hij schaakpartijen uit zijn hoofd na kan spelen.
 1. Belgisch donorkind wint rechtszaak tegen arts die ‘verkeerd’ zaad inbracht bij moeder
  PREMIUM

  Belgisch donorkind wint rechtszaak tegen arts die ‘verkeerd’ zaad inbracht bij moeder

  Een 39-jarige Vlaming ontdekte vier jaar geleden via een dna-databank dat hij ergens een halfbroer had rondlopen, en dat zijn wettelijke vader niet zijn biologische was. De dertiger spande een proces aan tegen de arts die in de jaren 80 ‘verkeerd’ zaad zou hebben gebruikt bij de inseminatie van z’n moeder en kreeg gelijk. Eindelijk erkenning, aldus de man, al maakt hij zich ook zorgen over lotgenoten. ,,Wat als dit in het Sint-Jan ziekenhuis vaker gebeurde?”