Familie den Hartog vertrekt later dit jaar om langere tijd zendingswerk in Malawi te doen. V.l.n.r. Amniel (7), Nico (39), Jaira (4), Roïsa (10), Josael (1) en Janneke (35).
Volledig scherm
PREMIUM
Familie den Hartog vertrekt later dit jaar om langere tijd zendingswerk in Malawi te doen. V.l.n.r. Amniel (7), Nico (39), Jaira (4), Roïsa (10), Josael (1) en Janneke (35). © Angeliek de Jonge

Ik Vertrek met de bijbel onder de arm: Janneke en Nico gaan met hun vier kinderen in Malawi wonen

Hoe kun je in Nederland een comfortabel leven leiden, terwijl in een ander deel van de wereld kinderen sterven van de honger? Die vraag heeft als uitkomst dat een Utrechts gezin verhuist naar het Afrikaanse land Malawi, waar de lokale bevolking in heksen en geesten gelooft.

 1. Meester Roy bereikt miljoenen leerlingen met zijn grappige én informatieve vlogs: ‘Ik voer geen act op’
  PREMIUM

  Meester Roy bereikt miljoenen leerlingen met zijn grappige én informatie­ve vlogs: ‘Ik voer geen act op’

  Een interview met prins Constantijn en gravin Eloise van Oranje, een kennisclip op YouTube of een dansje op TikTok. De 30-jarige Roy Helmerhorst draait er zijn hand niet voor om. Als aardrijkskundedocent probeert hij via sociale media leerlingen te helpen. En dat levert soms verrassende reacties op: ,,Krijg ik een bericht uit Curaçao van een leerling met een goed cijfer, hoe gaaf is dat?!”
 2. ‘Ik bezocht eerst een ashram en wilde holistisch verwekken en baren, maar eindigde met ruggenprik’
  Mijn bevalling

  ‘Ik bezocht eerst een ashram en wilde holistisch verwekken en baren, maar eindigde met ruggenprik’

  Tot haar 29ste jaar voelt ondernemer Jeanet Wolf (32) dat ze geen kinderen wil, maar tijdens een reis door Bali met haar liefde John verandert dit. Met een holistische kijk op verwekking, zwangerschap en bevalling heeft ze de wens om thuis te bevallen, zonder pijnmedicatie. De realiteit is anders: door complicaties bevalt ze in het ziekenhuis en krijgt ze alles wat ze niet wilde, inclusief een ruggenprik.