Een cake smash is tegenwoordig dé manier om de eerste verjaardag van je kind te vieren: de cake wordt niet opgegeten, wél wordt-ie in het gezicht geduwd of er wordt gewoon mee gespeeld voor een fotoshoot.
Volledig scherm
Een cake smash is tegenwoordig dé manier om de eerste verjaardag van je kind te vieren: de cake wordt niet opgegeten, wél wordt-ie in het gezicht geduwd of er wordt gewoon mee gespeeld voor een fotoshoot. © Els Van Echelpoel

Je baby van 1 loslaten op een taart met camera in de aanslag: dat is een 'cake smash'

Het hoofd van je kind in een taart en klikken maar met die camera: dat vat het Amerikaanse fenomeen ‘cake smash’ nog het best samen. ,,Baby’s vieren hun eerste verjaardag door een prachtige taart de vernieling in te slaan voor een fotoshoot. Hoe meer geklieder, hoe leuker", is de gouden regel volgens fotograaf Els Van Echelpoel. Zo organiseer je zo’n cake smash voor je 1-jarige kindje. 

 1. 
Online pesten tegengaan? ‘Vraag zelf ook toestemming aan je kind als je zijn of haar foto's online wil zetten’
  PREMIUM

  Online pesten tegengaan? ‘Vraag zelf ook toestem­ming aan je kind als je zijn of haar foto's online wil zetten’

  De 14-jarige Daan uit het Belgische Waregem pleegde zelfmoord. Pestgedrag, ook op sociale media, speelde mogelijk een rol. Wat is cyberpesten en hoe herken je het als ouder? Pedagoog Pedro De Bruyckere geeft zes tips aan ouders om hun kind bij te staan en vertelt hoe je het gesprek móet aangaan. ,,Vraag toestemming aan kinderen als je een foto van hen online zet. Zo leer je hen dat ze hetzelfde moeten doen.”
 2. Ouders van vroege vogels: zondag is het zomertijd en zo doe je er je voordeel mee

  Ouders van vroege vogels: zondag is het zomertijd en zo doe je er je voordeel mee

  Aanstaande zondag lever je een uurtje slaap in, en als beloning krijg je een langere, lichte lenteavond. Ouders met jonge baby’s die al maanden in de weer zijn met sussen, wiegen, in slaap voeden, laten huilen, witteruismachines, smart wiegjes, steeklakentjes of inbakerzakjes zullen zich afvragen: wat doet die zomertijd met mijn baby’s slaapritme? Huisarts en slaapdeskundige Nicole Huijsman van Sleep like Rosie geeft advies.