Maaike Kamps zwaait haar kinderen Anna en Linde uit, die met thuisoppas Cato (18) zelfgemaakte kerstkaarten rond gaan brengen.
Volledig scherm
PREMIUM
Maaike Kamps zwaait haar kinderen Anna en Linde uit, die met thuisoppas Cato (18) zelfgemaakte kerstkaarten rond gaan brengen. © Angeliek de Jonge

Maaike (36) huurt op kosten van haar werkgever een thuisoppas: ‘Het scheelt veel stress’

Door de vervroegde kerstvakantie en de sluiting van de kinderopvang werken veel ouders weer gestrest thuis. Steeds meer bedrijven geven werknemers een ‘oppastegoed’ waarmee ze een oppas op kosten van de zaak kunnen inhuren. ,,Er zit nu iemand beneden op mijn kinderen te passen, dat ontzorgt mij enorm.”

 1. ‘Moeders bestempelen als de geweldigste vrouw op aarde? Wees redelijk: je bent dat niet’
  Moederdag

  ‘Moeders bestempe­len als de geweldig­ste vrouw op aarde? Wees redelijk: je bent dat niet’

  Het is Moederdag - dus krijgen deze vrouwen vandaag alle lof en respect voor ‘de moeilijkste taak ter wereld’. Supermoms zijn het, met al die ballen die ze in de lucht houden. Modern day heroes. Apetrots op hun kroost, voor wie ze álles over hebben. In onze positiviteitscultuur, zegt GZ-psycholoog Ruth de Heer, mogen we niet klagen: ,,Moederschap, het mooiste wat er is hè?” De lat voor moeders mag best een tikkie lager, zeggen deze experts.
 2. Na de bevalling ontlasting verliezen: ‘Grootste fabel is dat weinig vrouwen er last van hebben’
  moedermisère

  Na de bevalling ontlasting verliezen: ‘Grootste fabel is dat weinig vrouwen er last van hebben’

  Er zijn van die verwachtingen over het moederschap die niet bepaald uitkomen als het eenmaal zo ver is. Soms sta je zelfs compleet versteld van wat er met jou als mens, met je lijf of in je omgeving gebeurt. Iedere week lees je in deze rubriek wat niemand je vooraf vertelde over moeder zijn, maar wat je graag had willen weten. Dit keer: incontinentie van ontlasting (fecale incontinentie) na de bevalling.