Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images

Renske de Greef: ‘Ik wilde bewijzen dat ik zwanger nog steeds rock ‘n roll was’

Columnist en illustrator Renske de Greef (38) maakte het boek dat ze zelf had willen lezen toen ze moeder werd: Mamamorfose. Grappig en kwetsbaar. Over enge kraamverzorgsters, verstopte vooroordelen, en over zichzelf als onervaren babyfluisteraar.

 1. Sandra en Dave verliezen één van hun tweeling bij geboorte: ‘Zag ze al hand in hand door Disneyland stappen’
  PREMIUM

  Sandra en Dave verliezen één van hun tweeling bij geboorte: ‘Zag ze al hand in hand door Disneyland stappen’

  ,,Het is met het grootste verdriet dat we het overlijden van onze baby aankondigen. Het grootste verlies dat je als ouder kan voelen.” Het zijn hartverscheurende woorden van Cristiano Ronaldo (37) en Georgina Rodríguez (28) nadat hun pasgeboren zoontje overleden is. Rodríguez was in verwachting van een tweeling, maar alleen het dochtertje is in goede gezondheid geboren. Het nieuws roept herinneringen op bij Sandra Fredrix (34) en Dave Decock (38) want ook hun zoontje Daniel moest bij de geboorte afscheid nemen van zijn tweelingzus Emma.
 2. Het is bijna Valentijnsdag: vijf nieuwe prentenboeken over de liefde voor je kleuter

  Het is bijna Valentijns­dag: vijf nieuwe prentenboe­ken over de liefde voor je kleuter

  Wanneer ben je verliefd en wat is liefde? Het zijn van die vragen die jonge kinderen regelmatig stellen. Het antwoord is voor een deel te geven met de hulp van prentenboeken. Natuurlijk kun je klassiekers als ‘Kikker is verliefd’ of ‘Raad eens hoeveel ik van je hou?’ uit de kast halen, maar er zijn ook veel nieuwe prentenboeken over liefde. Kinderboekenrecensent Jaap Friso zet er speciaal voor Valentijnsdag enkele op een rij.