Groep 7 van de Titus Brandsma-basisschool in Hilversum krijgt vandaag in het ruimteschip van de SpaceBuzz een virtuele rondleiding in het heelal van André Kuipers.
Volledig scherm
PREMIUM
Groep 7 van de Titus Brandsma-basisschool in Hilversum krijgt vandaag in het ruimteschip van de SpaceBuzz een virtuele rondleiding in het heelal van André Kuipers. © Marlies Wessels

Virtuele ruimtereis met André Kuipers moet kinderen bewust maken van kwetsbaarheid aarde

De SpaceBuzz, een educatief ruimteprogramma mede opgericht door astronaut André Kuipers, reist momenteel langs Nederlandse basisscholen. Het project moet kinderen bewust maken van het idee dat onze aarde ook een ‘ruimteschip’ is, waar we voor moeten zorgen. 

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”