Sander en Cathalijn hebben een app ontwikkeld waarop je kan zien wat er in Utrecht te doen is met kinderen, welke faciliteiten er zijn en of er iets wordt georganiseerd.
v.l.n.r. Cathalijn (37), Fiep (5), Guusje (5), Sander (38) en Oos (1) bij De Pomp.
Croeselaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Sander en Cathalijn hebben een app ontwikkeld waarop je kan zien wat er in Utrecht te doen is met kinderen, welke faciliteiten er zijn en of er iets wordt georganiseerd. v.l.n.r. Cathalijn (37), Fiep (5), Guusje (5), Sander (38) en Oos (1) bij De Pomp. Croeselaan. © Angeliek de Jonge

Waar verschoon je een luier of hebben ze babyprakjes? Deze ouders maakten een app met kindvriendelijke locaties

Welke jonge ouder kent dat niet: je wil nog even ergens gezellig wat drinken of eten, maar waar hebben ze een kinderstoel, een verschoonplek en speelgoed? Utrechters Sander en Cathalijn misten zo'n snel en praktisch overzicht. Toen ze samen een weekendje weg waren, ontstond het idee voor de app die ze nu gemaakt hebben: SOO. 

  1. Baby’s die zichzelf in het water redden: ‘Die draai uit het geboortekanaal kunnen ze nog maken’
    PREMIUM

    Baby’s die zichzelf in het water redden: ‘Die draai uit het geboorteka­naal kunnen ze nog maken’

    Een baby die in het water valt redt zichzelf meestal niet, maar kán dat wel. Vanaf de kruipleeftijd kan een baby leren om op zijn ruggetje te draaien en rustig drijvend te wachten op hulp. De Self rescue-lessen voor baby’s gaan in Nederland als een speer, maar ook al leer je je baby deze levensreddende manoeuvre: nooit achterover leunen op je zwembadbedje, zeggen zwemdeskundigen.