Thee, vuurwerk (al dan niet via TikTok): bij kinderen vaak de oorzaak van fikse brandwonden, weet brandwondenarts Ymke Lucas.
Volledig scherm
PREMIUM
Thee, vuurwerk (al dan niet via TikTok): bij kinderen vaak de oorzaak van fikse brandwonden, weet brandwondenarts Ymke Lucas. © DCI Media, Politie Rotterdam, Getty Images, ANP, Brandwondencentrum

Wankele stapjes en plots gaat er een kop thee om: veel brandwondpatiënten zijn jonger dan 4 jaar

Eén op de drie patiënten die in het Brandwondencentrum in Rotterdam terechtkomen, is nog geen 4 jaar oud. Waar in deze tijd naar vuurwerk wordt gekeken als grote boosdoener, blijkt iets ogenschijnlijk onschuldigs jonge slachtoffertjes te maken: thee.

  1. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

    Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

    Meer dan de helft van de jonge vrouwen (52 procent) was naar eigen zeggen slachtoffer van seksueel grensoverschrijdend gedrag het afgelopen jaar. Dat melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) deze week. Protect your daughters. Educate your sons, zingt het rond op social media, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.