Steeds meer verzekeraars beperken het aantal behandelingen fysiotherapie dat ze vergoeden.
Volledig scherm
Steeds meer verzekeraars beperken het aantal behandelingen fysiotherapie dat ze vergoeden. © Getty Images/EyeEm

Aanvullende zorg verder uitgekleed: ‘Onbeperkt fysio verzekeren vrijwel onmogelijk’

Zorgverzekeraars snijden net als voorgaande jaren in hun aanvullende verzekeringen. Menzis gaat hierin het verst. In hun Extra Verzorgd-verzekering gaat het aantal behandelingen fysiotherapie terug van 32 naar 20, terwijl de premie wel hetzelfde blijft.

7 reacties

 • Margriet Schipper

  1 jaar geleden
  De zorgpolis wordt je toegestuurd. Staan er gewoon 32 behandelingen Fysio. Als je de Menzis belt is dit een foutje en onder tussen wel veranderd naar 20 behandelingen. Misleiding gewoon!
 • R Weerkamp

  1 jaar geleden
  Drama dit. Iemand neemt deze beslissing of zal hier democratisch over beslist worden? Feit is dat er mensen zijn die over mensen beslissen, zonder verder na te denken over de catastrofale gevolgen. Laat er is een zorgverzekeraar zijn, die eerst op de bres gaat voor de verzekerden en niet de makkelijkste uitweg zoekt om de winsten te verhogen. Ondertussen is tijdens deze hele pandemie wel duidelijk geworden hoeveel geld er de afgelopen jaren NIET gebruikt is om deze problemen te voorkomen. Punt!
 • Bennie Hoekjan

  1 jaar geleden
  We krijgen een folder bij de nieuwe zorgpolis 2022. In de folder staat bij extra verzorg 2 een aantal van 18 behandelingen. In de werkelijkheid blijkt dit 12 te zijn. De folder 2022 is niet correct, onjuiste informatie!
 • Huub van Langen

  1 jaar geleden
  Dat de zorg duurder wordt is ook vooral de schuld van het beleid in NL. Niets maar dan ook helemaal niets wordt gedaan aan preventie, lees mensen gezonder maken. Als dit niet veranderd zullen de zorgkosten blijven stijgen vrees ik.
 • Ed Nijhoff

  1 jaar geleden
  Dat de zorg duurder word is begrijpelijkzals je ziet hoeveel medicijnen er onnodig weggegooid worden ,ook het eenmalig gebruik van medische apparatuur is een ramp ,natuurlijk wil een ieder goede zorg. Maar een tandarts die maar foto's maak of géén goed werk levert word ook gewoon betaald ,zonder controle. Evenals vele andere ,controle is ook hier noodzakelijk Ed