Steeds meer verzekeraars beperken het aantal behandelingen fysiotherapie dat ze vergoeden.
Volledig scherm
Steeds meer verzekeraars beperken het aantal behandelingen fysiotherapie dat ze vergoeden. © Getty Images/EyeEm

Aanvullende zorg verder uitgekleed: ‘Onbeperkt fysio verzekeren vrijwel onmogelijk’

Zorgverzekeraars snijden net als voorgaande jaren in hun aanvullende verzekeringen. Menzis gaat hierin het verst. In hun Extra Verzorgd-verzekering gaat het aantal behandelingen fysiotherapie terug van 32 naar 20, terwijl de premie wel hetzelfde blijft.

6 reacties

 • R Weerkamp

  6 dagen geleden
  Drama dit. Iemand neemt deze beslissing of zal hier democratisch over beslist worden? Feit is dat er mensen zijn die over mensen beslissen, zonder verder na te denken over de catastrofale gevolgen. Laat er is een zorgverzekeraar zijn, die eerst op de bres gaat voor de verzekerden en niet de makkelijkste uitweg zoekt om de winsten te verhogen. Ondertussen is tijdens deze hele pandemie wel duidelijk geworden hoeveel geld er de afgelopen jaren NIET gebruikt is om deze problemen te voorkomen. Punt!
 • Bennie Hoekjan

  1 week geleden
  We krijgen een folder bij de nieuwe zorgpolis 2022. In de folder staat bij extra verzorg 2 een aantal van 18 behandelingen. In de werkelijkheid blijkt dit 12 te zijn. De folder 2022 is niet correct, onjuiste informatie!
 • Huub van Langen

  1 week geleden
  Dat de zorg duurder wordt is ook vooral de schuld van het beleid in NL. Niets maar dan ook helemaal niets wordt gedaan aan preventie, lees mensen gezonder maken. Als dit niet veranderd zullen de zorgkosten blijven stijgen vrees ik.
 • Ed Nijhoff

  1 week geleden
  Dat de zorg duurder word is begrijpelijkzals je ziet hoeveel medicijnen er onnodig weggegooid worden ,ook het eenmalig gebruik van medische apparatuur is een ramp ,natuurlijk wil een ieder goede zorg. Maar een tandarts die maar foto's maak of géén goed werk levert word ook gewoon betaald ,zonder controle. Evenals vele andere ,controle is ook hier noodzakelijk Ed
 • Bertus Roelofs

  1 week geleden
  Door dit beleid komen er steeds meer lichamelijke klachten. En wordt het voor de mensen met een pensioentje of het minimum inkomen onbetaalbaar. Laat mensen een jaarinkomen van 75000 euro maar mee betalen.
 1. Samantha deelt rake boodschap over de zorg na cliëntbezoek buiten werktijd: 'Ouderen verdienen meer aandacht’

  Samantha deelt rake boodschap over de zorg na cliëntbe­zoek buiten werktijd: 'Ouderen verdienen meer aandacht’

  Jarenlang werkte ze in de HR, maar haar hart lag bij de zorg. Toen corona uitbrak, riep de plicht. Sindsdien heeft Samantha Gooding (34) haar eigen wijkteam. De hoge werkdruk zorgt er alleen soms voor dat ze weinig tijd heeft voor een praatje met haar cliënten, terwijl die dat juist zo fijn vinden. Op LinkedIn deelt ze hoe ze hen toch die extra aandacht geeft. En dat leidt tot veel reacties.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?