Het Sint Franiscus Gasthuis & Vlietland sluit de kraamafdeling in Schiedam. ‘Een moeilijk, maar onvermijdelijk besluit’, zegt Marjolein Tasche, voorzitter van de Raad van Bestuur (r). Gynaecoloog Marianne Coolman (l): ,,Het geeft zorgen bij verloskundigen.’’
Volledig scherm
PREMIUM
Het Sint Franiscus Gasthuis & Vlietland sluit de kraamafdeling in Schiedam. ‘Een moeilijk, maar onvermijdelijk besluit’, zegt Marjolein Tasche, voorzitter van de Raad van Bestuur (r). Gynaecoloog Marianne Coolman (l): ,,Het geeft zorgen bij verloskundigen.’’ © Frank de Roo

Bevallen in Schiedams ziekenhuis kan binnenkort niet meer, nu vrezen ze voor bermbaby’s

Slecht nieuws voor toekomstige ouders die hun baby geboren willen laten worden in het ziekenhuis in Schiedam: vanwege personeelstekort moet Franciscus Gasthuis & Vlietland de verlos-afdeling sluiten. Die verhuist deze zomer naar de vestiging Franciscus Gasthuis in Rotterdam-Noord.

 1. Deze artsen helpen vrouwen na volledige uitscheuring bij bevalling: ‘Hier komen de emoties los’
  PREMIUM

  Deze artsen helpen vrouwen na volledige uitscheu­ring bij bevalling: ‘Hier komen de emoties los’

  Een volledige uitscheuring tijdens de bevalling: het is een onderwerp waar vrouwen die het is overkomen doorgaans niet graag over praten. Dat, terwijl de klachten na een totaalruptuur, zoals een volledige inscheuring heet, heel vervelend kunnen zijn. Gynaecoloog Anne-Marie Roos en maag- darm- en leverarts (MDL) Rachel West van Franciscus Gasthuis & Vlietland bieden met hun gezamenlijke spreekuur een luisterend oor.
 2. Expert beantwoordt vragen over narcisme: ‘Slachtoffers zijn vaak sterke persoonlijkheden’
  PREMIUM

  Expert beant­woordt vragen over narcisme: ‘Slachtof­fers zijn vaak sterke persoon­lijk­he­den’

  Manipulatief en egocentrisch: narcisten zijn van alle tijden. Volgens Freud wordt elk kind zelfs als narcist geboren. Maar wat gaat er precies om in het hoofd van een narcist? Kunnen kinderen het gedrag overnemen? En hoe ga je om met een narcistische collega? Narcisme-coach Nelly De Keye beantwoordt lezersvragen over dit onderwerp: ,,Een narcist beseft wel degelijk hoe hij handelt en wat de impact ervan is.”