Getty Images/Westend61
Volledig scherm
© Getty Images/Westend61


Waarom het soms beter is om niét aan goede voornemens te doen

We moeten meer bewegen. Hoe vind je de sport die het best bij je past? Gezondheidsjournalist Tijn Elferink en gedragswetenschapper Johnny Buivenga gaan op zoek naar de voor- en nadelen van verschillende sporten. In deel 7: waarom het soms maar beter is om níét aan goede voornemens te doen.

0 reacties

 1. SEH-arts Heleen Lameijer: ‘Niet genoeg aandacht voor mensen met mentale klachten door corona’

  SEH-arts Heleen Lameijer: ‘Niet genoeg aandacht voor mensen met mentale klachten door corona’

  Als Spoedeisende Hulp arts ziet Heleen Lameijer het coronavirus van dichtbij toeslaan. Maar wanneer ze thuiskomt, Instagram opent en de berichtjes in haar inbox checkt, ziet ze ook heel andere gevolgen van de crisis: niet de lichamelijke, maar de geestelijke. Een geluid waar ze op haar profiel aandacht aan wil besteden. Een week lang zet ze haar Instagrampagina @makesciencework, waar ze al jaren medische kennis en inzichten deelt, in het teken van mentale gezondheid. “Daar is momenteel niet genoeg aandacht voor.”
 2. Jip (26) is ongeneeslijk ziek, maar voor dochtertje Ava (2) geeft ze alles: ‘Mama, niet huilen hoor’
  Over mijn lijk

  Jip (26) is ongenees­lijk ziek, maar voor dochtertje Ava (2) geeft ze alles: ‘Mama, niet huilen hoor’

  De tweede aflevering van Over mijn lijk zorgde bij menig kijker weer voor de nodige tranen. De 26-jarige Jip heeft een hersentumor en het is niet bekend wanneer ze daaraan komt te overlijden. Maar één ding werd 1.148.000 kijkers gisteravond wel duidelijk: de liefde voor haar vriend Max en dochtertje Ava, die ondanks haar jonge leeftijd precies weet hoe ze haar moeder moet troosten.