Vrouw in therapie, ter illustratie
Volledig scherm
Vrouw in therapie, ter illustratie © ANP XTRA

Eén loket voor psychische stress door corona

Er komt één hulploket voor mensen die psychisch lijden onder de coronamaatregelen. Dat meldt staatssecretaris Paul Blokhuis (ggz).  

Mensen met prangende vragen over de psychosociale gevolgen die ze ondervinden door de coronacrisis kunnen vanaf vandaag terecht bij het Informatie- en Verwijscentrum COVID-19. 

Het centrum biedt actuele, toegankelijke en betrouwbare informatie en brengt mensen zo nodig in contact met de goede hulp-, zorg- en dienstverleners.

Staatssecretaris Blokhuis (Volksgezondheid): ,,We zien mensen die gebukt gaan onder stress en emoties, die rouwen om het verlies van een dierbare die aan het virus is overleden. Of die hun baan kwijt zijn of sterk in inkomen achteruit zijn gegaan. Zorgverleners die onder zware omstandigheden patiënten verplegen. Jongeren die hun contacten missen.” 

Quote

We zien mensen die gebukt gaan onder stress en emoties, die rouwen om het verlies van een dierbare die aan het virus is overleden

Paul Blokhuis, staatssecretaris volksgezondheid

Ondersteuning

De bewindsman is blij dat het informatiepunt hen op weg kan helpen in deze moeilijke tijden. Blokhuis: ,,Ik hoop dat iedereen die ondersteuning kan gebruiken de weg er naartoe goed weet te vinden.”

Het digitale informatie en verwijscentrum is bereikbaar via www.rivm.nl/ivccorona

Denk je aan zelfmoord? Praat erover. Bel 0900-0113 of chat via 113.nl. 24/7 open, anoniem en vertrouwelijk