Volledig scherm
PREMIUM
© Jitske Schols

Een op de zeven vrouwen krijgt het: ‘Na elke chemo hadden we explosieve seks’

BorstkankermaandEen op de zeven vrouwen krijgt borstkanker. Jaarlijks worden er zo’n 15.000 vrouwen voor behandeld. De overlevingskansen zijn de afgelopen decennia flink gestegen; toch sterven er elk jaar nog meer dan drieduizend mensen aan de ziekte. ,,Het kan terugkomen. Daarmee leef ik elke dag. Maar ik leef.’’

Beatrijs Bergmans: Op 10 april 2008 belandde ik met een knobbeltje in mijn rechterborst in de mammapoli van het Antoni van Leeuwenhoek. Daar kreeg ik te horen dat er ook een knobbeltje in mijn linkerborst zat. Dat nieuws luchtte me op. Twee knobbeltjes: dat kon geen kanker zijn. Wie heeft er nou kanker aan twee borsten tegelijk? En had de huisarts niet gezegd dat het waarschijnlijk vals alarm was?

Borstkankermaand
Heb je vragen over borstkanker? Kijk op borstkanker.nl van Borstkankervereniging Nederland.

  1. Zieke baby Pia heeft reddende prik van twee miljoen euro: ‘Niet zeker of aanslaat’

    Zieke baby Pia heeft reddende prik van twee miljoen euro: ‘Niet zeker of aanslaat’

    Het tien maanden oude meisje Pia uit het Belgische Wilrijk, dat lijdt aan een zeldzame erfelijke aandoening, heeft eindelijk het peperdure geneesmiddel Zolgensma gekregen. ,,Woensdag kreeg ze het infuus, er zijn geen bijwerkingen’’, zegt Pia’s moeder. Of het medicijn het leven van het meisje kan redden, moet nu blijken. Duizenden Belgen brachten met een sms-actie de bijna twee miljoen euro bij elkaar die nodig was om de kosten van het medicijn te dekken.