Jaap Donker, aftredend directeur van GGD regio Utrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Jaap Donker, aftredend directeur van GGD regio Utrecht. © Angeliek de Jonge

GGD-directeur én bedenker van het coronabedrijf stopt ermee: ‘Mensen renden letterlijk in paniek rond’

Hij is de man achter het ‘Coronabedrijf’ binnen de GGD regio Utrecht, dat alles rond testen, contact­onderzoek en vaccinatie regelt. Toch vertrekt directeur Jaap Donker; hij gaat naar de Veiligheids- regio Utrecht. ,,Een crisis­organisatie past mij het beste. Ik zit de hele dag stuiterend op het werk.’’

 1. Aantal graspollen piekt: welke middeltjes werken wel en niet tegen hooikoorts?
  PREMIUM
  met quiz

  Aantal graspollen piekt: welke middeltjes werken wel en niet tegen hooikoorts?

  Heb je de laatste dagen ook zoveel last van tranende ogen en niesbuien? Dat is normaal, want veel grassen hebben zich de afgelopen tijd prima kunnen ontwikkelen door het warme en vochtige weer. Dat betekent: hoge graspollenconcentraties en dus slecht nieuws voor mensen met hooikoorts. Vanaf woensdag is de kans op klachten twee weken lang het hoogst. Wat kan je doen tegen al dat gesnotter? En kun je het voorkomen? We zetten op een rij wat wél en vooral niet werkt.
 2. FC Twen­te-prof ‘geneest’ van tinnitus, experts sceptisch: ‘Vraagte­kens bij dure behande­ling’
  PREMIUM
  1

  FC Twen­te-prof ‘geneest’ van tinnitus, experts sceptisch: ‘Vraagte­kens bij dure behande­ling’

  Kno-artsen en audiologen waarschuwen voor misleidende berichten dat tinnitus ‘te genezen zou zijn’. Bij de Tinnitus Academie in Enschede loopt het storm nadat FC Twente-speler Michal Sadilek vertelde dat hij dankzij die academie verlost is van de piep in zijn oor. De methode die deze organisatie gebruikt is ‘klassieke kwakzalverij’, zegt de Vereniging tegen de Kwakzalverij. De Tinnitus Academie nodigt de criticasters in dit verhaal uit om een maand lang mee te lopen.