Uit nieuw onderzoek van kenniscentrum VeiligheidNL blijkt dat een op de vijf mbo-studenten weleens een piep of ruis in het oor heeft na luisteren met oortjes of koptelefoon.
Volledig scherm
PREMIUM
Uit nieuw onderzoek van kenniscentrum VeiligheidNL blijkt dat een op de vijf mbo-studenten weleens een piep of ruis in het oor heeft na luisteren met oortjes of koptelefoon. © Getty Images/iStockphoto

Jongeren onderschatten gevaar draadloze oortjes, vrees voor nieuwe generatie met gehoorschade

VeiligheidNLDraadloze oortjes zoals Airpods vormen een gevaar voor veel jongeren. Kenniscentrum VeiligheidNL stelt dat een op de vijf mbo-studenten weleens een piep of ruis in het oor heeft na luisteren met oortjes of koptelefoon.

  1. Sebastiaan (28) heeft altijd (!) een piep in zijn oor: ‘Alsof er een bulldozer door mijn hoofd raast’

    Sebastiaan (28) heeft altijd (!) een piep in zijn oor: ‘Alsof er een bulldozer door mijn hoofd raast’

    Sinds een paar maanden is het een heksenketel in het hoofd van onze verslaggever Sebastiaan Quekel. Hij lijdt aan tinnitus, een ernstige vorm van gehoorschade waarbij hij altijd een geluid waarneemt. In zijn geval een piep. Dit deelde hij vandaag met zijn vrienden, familie en collega's in een persoonlijk relaas op Facebook en Instagram, met een waarschuwing. Wij vroegen hem deze waarschuwing ook te delen met onze lezers.