Joris Pothof (links) en Jan Hoeijmakers in het lab op hun afdeling in het Erasmus MC. Hun ontdekking: wij verouderen en worden ongezonder, omdat ons DNA door ‘filevorming’ zich steeds minder kan herstellen.
Volledig scherm
PREMIUM
Joris Pothof (links) en Jan Hoeijmakers in het lab op hun afdeling in het Erasmus MC. Hun ontdekking: wij verouderen en worden ongezonder, omdat ons DNA door ‘filevorming’ zich steeds minder kan herstellen. © Frank de Roo

Oud worden zonder gebreken, kan dat? Deze ‘verouderingsprof’ denkt van wel

Ouderdom komt met gebreken. Dat is een gegeven. Nu is voor het eerst bewezen hoe het komt dat wij steeds meer kwaaltjes en ziektes oplopen naarmate we ouder worden. Bovendien kunnen we zelf óók wat doen. ‘Verouderingsprofessor’ Jan Hoeijmakers en zijn team spreken van een doorbraak die de wereld op zijn kop zet. ,,Deze kennis helpt om gezond oud te worden.”

1 reactie

  • Bergijk

    2 weken geleden
    Ga ik uitproberen, 2 dagen vasten in het weekend. Ik ben 87 jaar, werk als vrijwilligster in een ziekenhuis. Lees voor bij 3 én 2 kindjes. Help 12jarige met Nederlandse Taal, wil dat nog wel een poosje doen. Heb wel vette rugproblemen
  1. CBS: vrouwen boven 55 krijgen dubbel zoveel mantelzorg als mannen

    CBS: vrouwen boven 55 krijgen dubbel zoveel mantelzorg als mannen

    Vrouwen van 55 jaar en ouder krijgen ongeveer twee keer zoveel hulp van mantelzorgers als mannen. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) becijfert dat 13 procent van de vrouwen en 6 procent van de mannen in de leeftijdsgroepen boven de 55 jaar mantelzorg ontvangt. Onder die noemer vallen uiteenlopende vormen van onbetaalde hulp door familieleden, vrienden, buren of andere bekenden, van hulp bij medische zaken tot autoritjes naar de kapper of de supermarkt.