Seh-arts Donna van den Bersselaar zit achter een computerscherm. Samen met een verpleegkundige houden ze de regie. Ze bepalen welke patiënt naar binnen mag, diegenen die er het slechtst aan toe zijn, gaan voor.
Volledig scherm
PREMIUM
Seh-arts Donna van den Bersselaar zit achter een computerscherm. Samen met een verpleegkundige houden ze de regie. Ze bepalen welke patiënt naar binnen mag, diegenen die er het slechtst aan toe zijn, gaan voor. © Koen Verheijden

‘Patiënt moest met ontstoken alvleesklier naar ic, maar er was geen plek’

Spoedeisende hulpTijdens de zoveelste coronagolf in bijna 2 jaar bericht verslaggever Jurriaan Nolles over de zorg, het werk en de drukte in het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven. Vandaag vanaf de spoedeisende hulp, waar binnen een uur vier coronapatiënten binnenkomen. 

  1. Steeds duidelijker hoe je dementie voorkomt: 'Wat goed is voor je hart, is ook goed voor je brein’

    Steeds duidelij­ker hoe je dementie voorkomt: 'Wat goed is voor je hart, is ook goed voor je brein’

    Er komen steeds meer mensen met dementie bij in Nederland. In 2040 zal het totaal op een half miljoen mensen liggen, verwacht Alzheimer Nederland. Een oplossing vinden waarmee de aandoening kan worden voorkomen of genezen is belangrijker dan ooit. Ook moeten mensen met dementie een zo goed mogelijk leven hebben. Maar de complexiteit van de ziekte maakt dit alles tot een grote uitdaging.