Baby op moeders hand in het ziekenhuis. Verpleegkundige die orale vaccinatie tegen rotavirus-infectie maakt. Kinderen gezondheidszorg en ziektepreventie.
Volledig scherm
Baby op moeders hand in het ziekenhuis. Verpleegkundige die orale vaccinatie tegen rotavirus-infectie maakt. Kinderen gezondheidszorg en ziektepreventie. © Shutterstock

Rotavaccin op de lange(re) baan geschoven: ‘Onbegrijpelijk. Dit kan duizenden opnames schelen’

Kinderartsen zijn verbaasd dat het besluit over het rotavaccin wordt doorgeschoven naar een volgend kabinet. ,,Onbegrijpelijk! Dit kan duizenden ziekenhuisopnames per jaar schelen.’’

2 reacties

 • Pauline Huttenhuis

  1 jaar geleden
  Dat onze regering geen besluit neemt is schandalig. Onze kinderen zijn de toekomst. Ze begrijpen er niks van. Ook wat studie betreft Verbaast me telkens weer we zijn een Europa op allerlei besluiten en als het op gezondheid gaat!!!! Wil onze regering steeds zelf opnieuw het wiel uitvinden. Terwijl grote landen om ons heen dat al gedaan hebben. Wat een arrogantie.
 • Hetty de Vries

  1 jaar geleden
  Dit is toch verschrikkelijk, begrijp hier niks van,.wat een zooitje daar in Den Haag!!!!
 1. Steeds duidelijker hoe je dementie voorkomt: 'Wat goed is voor je hart, is ook goed voor je brein’

  Steeds duidelij­ker hoe je dementie voorkomt: 'Wat goed is voor je hart, is ook goed voor je brein’

  Er komen steeds meer mensen met dementie bij in Nederland. In 2040 zal het totaal op een half miljoen mensen liggen, verwacht Alzheimer Nederland. Een oplossing vinden waarmee de aandoening kan worden voorkomen of genezen is belangrijker dan ooit. Ook moeten mensen met dementie een zo goed mogelijk leven hebben. Maar de complexiteit van de ziekte maakt dit alles tot een grote uitdaging.
 2. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”