Skivakantie geboekt? Zo krijg je na een valpartij de hele rekening vergoed
Het wintersportseizoen staat weer op het punt van beginnen. Wij zetten voor je op een rijtje waar je op moet letten als je op die lange latten de bergen af suist. Wist je bijvoorbeeld dat je je voor een repatriëring aanvullend moet verzekeren?
Een wintersportvakantie is niet goedkoop. Denk naast de noodzakelijke kosten voor reis en verblijf ook aan skihuur, skilessen en een skipas. En juist op ski’s kunnen er nare ongelukken gebeuren.
Over het algemeen dekt je basisverzekering je medische kosten in het buitenland, tot aan het Nederlandse tarief. In wintersportgebieden is dat vaak niet voldoende, omdat je daar voor zorg bent aangewezen op de duurdere privéklinieken. Je kunt je daarom het beste aanvullend verzekeren of een aanvullende dekking op je reisverzekering afsluiten. Op die manier krijg je de hele rekening vergoed als je door een valpartij op de eerste hulp belandt.
Premie van een paar tientjes
Kun je niet meer verder? Dan zal je gerepatrieerd moeten worden. Een repatriëring valt niet onder de dekking van je basisverzekering. ,,Zorg er voor dat je ten alle tijden een wintersportdekking en geneeskundige kosten dekking afsluit voordat je op wintersport gaat”, zegt Bas Knopperts zorgexpert bij Independer.
Bij een doorlopende reisverzekering heb je het dan over een premie van een paar tientjes
,,Op die manier ben je verzekerd tegen kosten van een eventuele redding vanaf de piste en repatriëring naar Nederland. Bij een doorlopende reisverzekering heb je het dan over een premie van een paar tientjes. Als je deze kosten zelf zou moeten betalen kan dit oplopen tot in de duizenden euro’s!”
Wintersportdekking vergoedt ook:
• Een reddingsactie op de piste
• Vervoer na een ongeval om van de piste af te komen
• Extra reis- en verblijfskosten die je maakt door ziekte van jezelf, je partner of je kinderen
Verder is het goed om te weten dat je ski-uitrusting valt onder je bagagedekking. Daarmee is het verzekerd voor schade, verlies en diefstal. Let wel, de vergoeding is niet onbeperkt. Als je ski’s of snowboards huurt, zijn die verzekerd onder je reisverzekering. Heb je al betaald, maar kun je er onverwachts geen gebruik van maken, dan krijg je de kosten terug. Het moet dan wel gaan om een onzekere gebeurtenis, bijvoorbeeld onverwachts ziek worden.
Annuleren zonder medische redenen
Moet je voor niet-medische redenen terug naar Nederland, dan heb je een annuleringsverzekering nodig. Je kunt kiezen uit een kortlopende of een doorlopende annuleringsverzekering. Als je de reis voor vertrek moet annuleren, vergoedt je verzekeraar de hele reissom. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een onverwachts overlijden van een familielid. Sta je al op de piste? Dan krijg je een vergoeding voor de niet-genoten reisdagen. De kosten voor de terugkeer worden door de reisverzekering vergoed.
Er gelden wel een aantal voorwaarden voor je annuleringsverzekering: de verzekering moet zijn afgesloten binnen een bepaalde periode na het boeken van je reis. Bij de meeste verzekeraars is dit 7 of 14 dagen. Daarnaast moet het om een onzekere gebeurtenis gaan.
Ga jij graag off-piste skiën? Weet dan dat je zorgverzekeraar de kosten van een eventuele valpartij niet vergoed, omdat de risico’s op ongelukken nou eenmaal groter zijn dan op de piste. Er zijn uitzonderingen, sommige zorgverzekeraars keren wel een vergoeding uit als er een gids mee was ter begeleiding.
Bekijk hieronder onze video’s over gezondheid:
Praat mee
Reageren kan onderaan dit artikel. Alleen respectvolle reacties voorzien van een volledige naam worden geplaatst. We doen dat omdat we een gesprek willen met mensen die staan voor wat ze zeggen, en daar dus ook hun naam bij zetten. Wie zijn naam nog moet invullen, kan dat doen door rechts bovenaan op onze site op ‘Login’ te klikken
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMGeld & Geluk
Ron en Yvonne wonen in Sri Lanka: ‘We houden van luxe, maar vinden snel iets duur’
In deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. Ron en Yvonne hebben Sri Lanka even verruild voor Nederland. ‘Verbazend hoe ontevreden mensen hier kunnen zijn, terwijl ze zoveel keuzes hebben.’ -
PREMIUMmet video
Wereldrecord! Bijna 400 ouderen dansen en bewegen -en dat is hard nodig: ‘Minder snel eenzaam’
Hoe je 377 senioren tegelijk in beweging krijgt? In de parkeergarage van softwaregigant Afas én met allemaal het zelfde shirtje aan? Heel simpel. Door beweeg-coryfee Olga Commandeur voor de groep te zetten en met opzwepende muziek en bijbehorende pasjes het wij-gevoel aan te wakkeren. Resultaat? Een kersvers wereldrecord bewegen op muziek met 55-plussers. -
Hoe ga je om met
Ken je iemand die verslaafd is aan alcohol? ‘Helpt niet om inhoud flessen door wc te spoelen’
Je leest vaak verhalen over mensen die zelf ziek zijn, maar hoe ga je daar eigenlijk als partner, familielid of vriend(in) mee om? In deze rubriek geven experts praktische tips. Deze week: Michelle Sterrenburg (26) haar moeder was verslaafd aan alcohol en overleed vijf jaar geleden aan de gevolgen van verwaarlozing. -
Hoe ga je om met
Ingrid over haar zoontje met astma: ‘Ik had het idee dat niet iedereen zijn benauwdheid serieus nam’
Je leest vaak verhalen over mensen die zelf ziek zijn of een aandoening hebben, maar hoe ga je daar eigenlijk als partner, familielid of vriend(in) mee om? In deze rubriek geven experts praktische tips. Deze week: Ingrid Vogel (50). Haar zoontje Sem (8) heeft een heftige vorm van astma. -
Benzine in Duitsland vanaf volgende week 50 cent per liter goedkoper dan in Nederland
Duitsland voert op 1 juni een accijnsverlaging door, waardoor een liter Euro 95 dan 1,72 euro kost. Dat is bijna vijftig cent minder dan in Nederland. Ten opzichte van de Nederlandse adviesprijs bedraagt het verschil zelfs meer dan 60 cent.
-
Naar buiten voor een sigaret? ‘Derdehands’ roken ook schadelijk voor kinderen
Ook als ouders of verzorgers alleen buiten roken, komen kinderen in aanraking met de schadelijke stoffen in sigaretten. De stoffen worden door de ‘derdehandsrook’ ongemerkt mee naar binnen genomen. Vooral baby’s en jonge kinderen zouden er last van hebben. Dat blijkt uit een documentaire van de campagne Puur rookvrij. -
PREMIUM
Sofie had nooit gedacht dat ze een HPV-virus kon oplopen: ‘Laat alsjeblieft uitstrijkje maken’
Schrijver Sofie Rozendaal (34) kreeg slecht nieuws nadat er een uitstrijkje was gemaakt. In wat wereldwijd de maand van ‘de strijd tegen baarmoederhalskanker’ is, vertelt ze hoe belangrijk het is dat je er op tijd bij bent. Ook als je nog jong bent. -
PREMIUMBinnenkijken
Ze wonen in een stijlvol herenhuis, toch vertrekken Birgit en Martin voor ander pareltje
Birgit Verwer en Martin Hoorweg verkopen hun prachtige herenhuis aan de Valkenboslaan in Den Haag. Ze wilden al langer de stad uit, en hebben nu het pareltje gevonden dat ze zochten, in het buitengebied van het Achterhoekse Doetinchem wel te verstaan.
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer