Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Tandartskosten, worden die nou wel of niet vergoed vanuit de basisverzekering?

Over wat er wel en niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: wordt de tandartscontrole vergoed door de basisverzekering?

 1. Als Jan Willem (51) hoort dat hij dementie heeft, doet hij niks: ‘Waarom troost je me niet’, vroeg Margreet
  PREMIUM

  Als Jan Willem (51) hoort dat hij dementie heeft, doet hij niks: ‘Waarom troost je me niet’, vroeg Margreet

  Jan Willem is nog maar 51 jaar oud als hij en zijn vrouw Margreet te horen krijgen dat hij lijdt aan een onbekende vorm van dementie. In één klap moet Margreet voor haar jonge man zorgen, is ze kostwinner, moeder en vader tegelijk voor haar kinderen van 9 en 13 jaar oud. Haar missie, de afgelopen jaren? Zorgen dat zoveel mogelijk mensen weten wat fronto-temporale dementie is. „Je ziet je man, hij staat naast je, maar hij is er niet meer.”
 2. Invloedrijke boeddhistische monnik Thich Nhat Hanh (95), die mindfulness populair maakte, overleden

  Invloedrij­ke boeddhisti­sche monnik Thich Nhat Hanh (95), die mindful­ness populair maakte, overleden

  De boeddhistische zenleraar, monnik, schrijver en vredesactivist Thich Nhat Hanh is zaterdag op 95-jarige leeftijd in Vietnam overleden. Thich Nhat Hanh geldt wereldwijd als een van de meest invloedrijke boeddhisten en als de man die mindfulness in het Westen introduceerde. Hij schreef meer dan honderd boeken over onder meer meditatie, waarvan vele ook in het Nederlands zijn vertaald.