Tweedejaarsleerlingen van 't Ravelijn in Steenbergen, onder wie Gwen Goossens (l) en Maret Schilperoord, hebben zojuist de corona-zelftests uitgereikt gekregen.
Volledig scherm
PREMIUM
Tweedejaarsleerlingen van 't Ravelijn in Steenbergen, onder wie Gwen Goossens (l) en Maret Schilperoord, hebben zojuist de corona-zelftests uitgereikt gekregen. © Pix4Profs/Marina Popova

Twee keer per week zelftest bij leerlingen ‘is onmogelijk’

Alle leerlingen op middelbare scholen zouden twee keer per week een zelftest moeten doen om zo veilig de scholen volledig te kunnen openen. Maar of het testen door leraren en leerlingen een effectief wapen is tegen nieuwe virusuitbraken in het voortgezet onderwijs, is nog maar de vraag. ,,Dit brengt scholen in een onmogelijke positie.”

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”