Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Wanneer heb je met een narcist te maken?

Is je partner egocentrisch of narcistisch? Het onderscheid is in sommige gevallen lastig te maken. Hoe herken je narcistische trekken en kun je er iets tegen doen?

1 reactie

 • Andrea Hoekstra

  1 maand geleden
  Ik ben een chronisch pijn patiënt geworden en een survivor als het gaat om narcisme en de dodelijke gevolgen hiervan op mentaal en fysiek gebied. Het narcisme virus draagt vele maskers en waart rond in families door erfelijke aanleg. Door diep in de familiegeschiedenis te duiken is mijn blinde vlek hiervoor geopend. Durf de confrontatie aan om hiernaar te kijken. Nu ben ik 55 jaar en draag de onzichtbare littekens voor altijd met mij mee. Als ervaringsdeskundige sta ik open voor een interview.
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.