Monique Holtvluwer ligt drie keer per week drie uur lang aan een dialyseapparaat in Meander Medisch Centrum in Amersfoort.
Volledig scherm
PREMIUM
Monique Holtvluwer ligt drie keer per week drie uur lang aan een dialyseapparaat in Meander Medisch Centrum in Amersfoort. © Saskia Berdenis van Berlekom

Wie heeft een nier voor Monique (53)? Ze deed emotionele oproep: ‘Ik ben op zoek naar mijn grote held’

Al twee jaar lang ligt Monique Holtvluwer (53) uit Nijkerk drie keer per week urenlang aan een dialyseapparaat in Meander Medisch Centrum. De wachtlijst voor een donornier is lang en Holtvluwer is bang dat haar lichaam nog eens drie jaar dialyseren niet meer aankan. Ze deed een emotionele oproep op Facebook in de hoop dat iemand haar een nier wil afstaan. ,,Ik ben op zoek naar mijn grote held.”

  1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.