Volledig scherm
PREMIUM
© Flos Vingerhoets

Zeven lessen die je wijzer maken over relaties

Veel mensen dromen van een liefde voor altijd; en toch scheiden meer stellen dan ooit. Journalist Belinda Luscombe zocht uit hoe je samen (langer) gelukkig blijft.

In haar nieuwe boek Nog lang en gelukkig brengt Belinda Luscombe, allerlei feiten en onderzoeken samen over de effecten van langdurige relaties en relatieproblemen. Mensen die erin slagen hun huwelijk overeind te houden zijn gezonder, gelukkiger, rijker, hebben meer seks en niet onbelangrijk: hun kinderen zijn meestal ook gelukkiger en gezonder. Hoe doen ze dat? En klopt dat met de bevindingen van relatietherapeut Jean-Pierre van de Ven en spiritueel schrijver en coach Jan Geurtz?

  1. Zieke baby Pia heeft reddende prik van twee miljoen euro: ‘Niet zeker of aanslaat’

    Zieke baby Pia heeft reddende prik van twee miljoen euro: ‘Niet zeker of aanslaat’

    Het tien maanden oude meisje Pia uit het Belgische Wilrijk, dat lijdt aan een zeldzame erfelijke aandoening, heeft eindelijk het peperdure geneesmiddel Zolgensma gekregen. ,,Woensdag kreeg ze het infuus, er zijn geen bijwerkingen’’, zegt Pia’s moeder. Of het medicijn het leven van het meisje kan redden, moet nu blijken. Duizenden Belgen brachten met een sms-actie de bijna twee miljoen euro bij elkaar die nodig was om de kosten van het medicijn te dekken.