1. Haaksbergse dievelaarsschuur wordt kinderopvang: ‘En de kinderboerderij en de sportvelden zijn vlakbij!’
  PREMIUM

  Haaksberg­se dievelaars­schuur wordt kinderop­vang: ‘En de kinderboer­de­rij en de sportvel­den zijn vlakbij!’

  HAAKSBERGEN – De Dievelaarsschuur krijgt nieuwe bewoners. Kinderopvang Bloesem huurt het markante gebouw op het Scholtenhagen. De Dievelaarsschuur wordt geen kinderopvanglocatie zoals aan de Molenstraat, maar een locatie met activiteiten. „Kinderen zullen hier soms een dagdeel zijn. Dit is een perfecte locatie om leerzame activiteiten te ondernemen”, zegt directeur Sjoerd Siemerink van Bloesem.
 2. Koninklijke onderscheiding voor vrijwilliger in hart en nieren Benny ter Huurne

  Koninklij­ke onderschei­ding voor vrijwilli­ger in hart en nieren Benny ter Huurne

  HAAKSBERGEN – Benny ter Huurne is een vrijwilliger in hart en nieren. Dat bewijst hij al 45 jaar in Buurse en Haaksbergen. Er hoeft maar te worden gebeld en hij staat klaar. Of het nu is voor de Buurser Revue, de wandelkring DIO, het dorpsblad Oons Dörpke of de Buurtbus. Vanwege zijn vele verdiensten op diverse terreinen is Benny ter Huurne dinsdagavond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
 1. Jubilerende HSC’21 kiest elftal van de eeuw: ‘Je kunt wel drie van die elftallen maken’
  PREMIUM

  Jubileren­de HSC’21 kiest elftal van de eeuw: ‘Je kunt wel drie van die elftallen maken’

  HAAKSBERGEN – Vraag John Gielink wie voor hem speler van de eeuw van HSC’21 is en dan noemt hij de naam van Arnold Marshall. „De keuze heeft denk ik alles te maken met de periode waarin je zelf bij de club betrokken was. Zo’n verkiezing maakt de tongen los. Mooi is dat het ook gaat om de vergeten spelers uit de historie van onze club”, zegt de man die zelf behoort tot de genomineerden.
 1. Wim Roetenberg neemt met spijt afscheid van een onderwijsleven: ‘Als je een band hebt met leerlingen, zetten ze zich in. Ze willen de docent niet teleurstellen’
  PREMIUM

  Wim Roetenberg neemt met spijt afscheid van een onderwijs­le­ven: ‘Als je een band hebt met leerlingen, zetten ze zich in. Ze willen de docent niet teleurstel­len’

  ENSCHEDE/HAAKSBERGEN - ‘Meneer, wij kunnen tóch niks’. Wim Roetenberg hoorde het ooit uit de mond van een vmbo-leerling en het raakt hem nog steeds. Hij is onderwijsman in hart en ziel, maar ook 66 jaar en 4 maanden. Dus neemt hij afscheid, na 45 jaar Bonhoeffer College. „Zonder vakmensen valt de wereld stil.”
 1. Prijs oudpapier naar recordhoogte, maar bijna geen Twentse club die profiteert: ‘Voordeel is door gemeenten afgekocht’
  PREMIUM

  Prijs oudpapier naar recordhoog­te, maar bijna geen Twentse club die profiteert: ‘Voordeel is door gemeenten afgekocht’

  HENGELO/GLANERBRUG - Het is net de energieprijs. Een kilo oudpapier was in jaren niet meer zo kostbaar. De prijs is door het plafond geschoten van haast 150 euro per ton, dus 15 cent per kilo. Want oudpapier is plots ‘schaars’. Toch profiteert bijna geen club, school of kerk van deze superprijs. Hoe hard de vrijwilligers ook werken en hoeveel ze ook inzamelen.