Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © AD

25-jarige man uit Hengelo rijdt onder invloed en vliegt over de kop op N18: vader en zoon raken rijbewijs kwijt

UpdateHAAKSBERGEN - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag diverse boetes uitgedeeld voor het rijden onder invloed op de N18 ter hoogte van Haaksbergen. De bestuurders, die later allemaal familie bleken te zijn van elkaar, hadden alle drie flink meer gedronken dan toegestaan. Bij twee bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd. 

De politie kreeg vrijdagnacht rond 00:00 een melding van een over de kop geslagen auto in de berm van de N18. Ter plaatsen bleek een inzittenden van de auto licht gewond. De bestuurder, een 25-jarige man uit Hengelo, bleek na een controle vier keer zoveel alcohol te hebben gedronken dan toegestaan. De man is een beginnend bestuurder en was al een keer eerder zijn rijbewijs kwijt geraakt. De auto van de man bleek ook niet verzekerd te zijn. De beginnend bestuurder heeft voor alle overtredingen een boete gekregen en zijn rijbewijs is ingevorderd. 

Gewaarschuwde zwager

Een gewaarschuwde zwager, een 27-jarige man uit Neede,  van de beginnend bestuurder kwam samen met een onbekende vrouw even met later met een brommer op de plek van het ongeluk. De agenten roken dat ook hij had gedronken. Na controle bleek inderdaad dat ook hij te veel alcohol op had. De man had twee keer zoveel gedronken dan toegestaan. Hij kreeg hiervoor een boete. 

Agenten die onderweg waren om hun collega‘s te assisteren bij het ongeluk kwamen de vader van de beginnend bestuurder tegen. De 47-jarige man uit Eibergen reed met zijn brommer tegen het verkeer in op de N18. De agenten roken direct dat ook deze man gedronken heeft. Na controle bleek dat hij ook veel te veel alcohol had gedronken. Hij kreeg hiervoor een boete en zijn rijbewijs is ingevorderd.  

Enschede e.o.